Vekrakos
Spartorama | Αποχώρησε από το Sparta Forum ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Yossi Amrani

Αποχώρησε από το Sparta Forum ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Yossi Amrani - video

Spartorama 22/02/2020 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Κοινωνία Πολιτική
Αποχώρησε από το Sparta Forum ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Yossi Amrani
Η εισήγηση του θα είχε βαρύνουσα σημασία για το ειδικό θέμα του συμποσίου
Οδός Εμπόρων

Την Παρασκευή το απόγευμα (21/2/2020), στο Ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort and Spa, πραγματοποιήθηκε το Γεωπολιτικό Συμπόσιο με θέμα: «Οι Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και οι Επιλογές της Ελλάδας!» με συμμετοχή επιφανών Ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων (βλέπε και άρθρο εδώ). Ο μοναδικός ξένος εισηγητής ήταν ο πρέσβης του Ισραήλ, κ. Yossi Amrani, η εισήγηση του οποίου για το ειδικό αυτό θέμα του συνεδρίου θα είχε όπως αντιλαμβάνεστε, βαρύνουσα σημασία. 

Παρά ταύτα η εισήγηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ αφού ένα τέταρτο πριν την λήξη του Συνεδρίου και κατά την επιχειρούμενη τριτολογία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο πρέσβης αποχώρησε έντονα δυσαρεστημένος. 

Δεν κατορθώσαμε να αποσπάσουμε δήλωση από τους εμπλεκόμενους για τα αίτια αυτής της δυσαρέσκειας. Από την εικόνα του πρέσβη που φαίνεται στο βίντεο παρακάτω, αλλά και από την δημόσια στιχομυθία μεταξύ των κ. κ. Δούκα και Δαβάκη, φαίνεται ότι ο Πρέσβης δυσαρεστήθηκε έντονα από την μη τήρηση του προγράμματος του Συνεδρίου και για το ότι επετράπη μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του πολιτικού σχολιαστή Σταύρου Λυγερού, χωρίς κανείς να σεβαστεί το γεγονός ότι δεν είχαν τοποθετηθεί όλοι οι εισηγητές επί του θέματος. 

Προφανώς ο συντονιστής του Συμποσίου (τον ρόλο είχε αναλάβει προσωπικά ο κ. Δούκας) δεν έκανε και πολλή επιτυχημένη δουλειά. Είναι εμφανής από το βίντεο η αγωνία της κας Ζαχαράκη (είχε αναλάβει ρόλο μεταφραστή και καθόταν δίπλα στον κ. Πρέσβη) να προλάβει την επερχόμενη αποχώρηση κάνοντας νοήματα στον συντονιστή. 

Τα φιλικά χτυπήματα στη πλάτη και η προσφώνηση με τα μικρά ονόματα φαίνεται ότι δεν έχουν την ίδια πέραση παντού και σε όλους.


Οδός Εμπόρων