Vekrakos
Spartorama | Συνεχίζεται η κοροϊδία με το θέμα της κάλυψης των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνεχίζεται η κοροϊδία με το θέμα της κάλυψης των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου - video

Spartorama 26/02/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Συνεχίζεται η κοροϊδία με το θέμα της κάλυψης των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
Αδιάψευστος μάρτυρας, τα SMS διαμαρτυρίας δημοτών της Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Σε συνέχεια του από 27/1/2020 άρθρου μας, με τίτλο «Ζωντανή κάλυψη και αρχείο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης: Μια κωμικοτραγική ιστορία» (βλέπε εδώ), επανερχόμαστε σε πείσμα της αδιαφορίας και αδιαλλαξίας των υπευθύνων και ανευθύνων. 

Μέχρι και η αξιωματική αντιπολίτευση αναγκάστηκε να θίξει για άλλη μια φορά το θέμα, μετά την αποτυχημένη για τρίτη συνεχόμενη φορά -μετά την δημοσίευση του άρθρου-  μετάδοση. Όπως, ακούγεται και στο παρακάτω βίντεο, άθλια ήταν και αυτή η μετάδοση. Αδιάψευστος μάρτυρας η live ανταπόκριση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Καρμοίρη, ο οποίος διάβαζε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα SMS διαμαρτυρίας δημοτών της Σπάρτης. 

Ευτυχώς που βρέθηκαν δυο ΜΜΕ, το Best Channel, με ανταποκριτή τον κ. Γιάννη Παυλάκο, και η Δημοτική Αγορά της Λακωνίας, με ανταποκριτή τον κ. Λάμπρο Λαμπρόπουλο που μετέδιδαν παράλληλα (στην ουσία τρεις ζωντανές μεταδόσεις) την συνεδρίαση, από τις οποίες προκύπτει το συνημμένο στο άρθρο βίντεο. 

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δήλωσε για άλλη μια φορά ότι είναι η τελευταία φορά (από τις πολλές τελευταίες φορές) που θίγει έτσι κόσμια το θέμα, παρότρυνε μάλιστα τους υπευθύνους (τον κ. Μοιράγια και τον κ. Δήμαρχο) να προχωρήσουν άμεσα σε απευθείας ανάθεση του έργου. 

Φυσικά ο κ. Μοιράγιας ως ειδήμων επί του θέματος γνωμοδότησε ότι είδε ο ίδιος το βίντεο της συνεδρίασης και διαπίστωσε ότι έλειπε μόνο ένα λεπτό από την ομιλία του κ. Τσούκλερη, τον οποίον και ενημέρωσε (λες και μόνο τον κ. Τσούκλερη αφορούσε). Στο δε άκουσμα της ανάθεσης απάντησε ότι το πρόβλημα προέκυψε επειδή ο κ. Κούρος δεν είχε πληρωθεί και ήδη έχει δώσει εντολή να ετοιμαστεί το αίτημα προς την οικονομική επιτροπή. Τόσο καιρό δεν υπήρχε προϋπολογισμός άρα δεν ήταν δυνατή η ανάθεση. 

Πολύ θα επιθυμούσαμε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα ή, αν όχι απαντήσεις, μια κάποια ενέργεια προς την σωστή κατεύθυνση από όσους εμπλέκονται:

  • Πως είναι δυνατόν κ. πρόεδρε του Δ.Σ. ο θεσμικά υπεύθυνος για μια λειτουργία του Δήμου, να κρίνει συγχρόνως και την αποτυχία ή την επιτυχία της, και δη όταν αυτή εξαρτάται από την γνώση τεχνικών θεμάτων; 
  • Υπήρξε και η άψογη μετάδοση του Sparta Forum, την Παρασκευή το απόγευμα 21/2/2020, με το λογότυπο του Δήμου, που αποδεικνύει ότι αν θέλει ο Δήμος μπορεί να κάνει άψογη παραγωγή ζωντανού σήματος. Γιατί η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι λιγότερο σημαντικό προς μετάδοση γεγονός από αυτό του Forum; 
  • Πως προκύπτει η ανάγκη για απευθείας ανάθεση και προς τι η παραίνεση προς την Δημοτική Αρχή; Δηλαδή κάθε καθυστέρηση που οφείλεται σε αδράνεια, άγνοια, κωλυσιεργία του δρώντος, οδηγεί σε λύσεις απευθείας ανάθεσης επειδή δεν προλαβαίνουμε, τώρα πια, να κάνουμε το ορθόν; Ας προσέξουμε μήπως η ανωτέρω «αδυναμία» γίνει και επίσημα μέθοδος διοίκησης.  

Υ.Γ. Προς αποφυγή τρίτων σκέψεων, δηλώνουμε ότι το spartorama.gr, παρότι διαθέτει την τεχνογνωσία, δεν διαθέτει -ούτε είναι στα μελλοντικά του σχέδια να αποκτήσει- την υποδομή για live streaming μετάδοση συνεδριάσεων, δράσεων και συναφών δραστηριοτήτων.


Οδός Εμπόρων