Vekrakos
Spartorama | Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Spartorama 06/03/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν εξήντα τέσσερα (64) άτομα, προσήχθησαν εκατόν είκοσι (120) και έγινε έλεγχος σε χίλια πενήντα οχτώ (1058)
Οδός Εμπόρων

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις 5.3.2020, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια πενήντα οχτώ (1058) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια ενενήντα τρία (793) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια εξήντα πέντε (265) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια πενήντα έξι (756) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι (120) άτομα, από τα οποία εξήντα τρία (63) ήταν ημεδαποί και πενήντα επτά (57) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα τέσσερα (64) άτομα. 

Πιο αναλυτικά στη Λακωνία, συνελήφθησαν:

  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
  • Ένας (1) αλλοδαπός για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δεκατρείς (13) αλλοδαπο, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν: 

  • από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής και αποπειρών κλοπών σε Ιερούς Ναούς, που έγιναν την 3/4.3.2020 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
  • από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε Ιερό Ναό, που είχε γίνει την 12.2.2020 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής.
  • από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 22.2.2020 έως την 26.2.2020 στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 18χρονου ημεδαπού και τριών (3) αλλοδαπών, ηλικίας 19, 20 και 26 ετών, αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εξήντα (260) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: 

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -7,5- γραμμαρίων, -1- δενδρύλλιο κάνναβης, σπόροι κάνναβης , συνολικού βάρους -13- γραμμαρίων, -2- τρίφτες κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και μικροποσότητα λευκής σκόνης, η χημική σύσταση της οποίας ερευνάται, στην Αργολίδα
  • -940- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, -1.400- γραμμάρια λαθραίου καπνού και προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία,
  • μικροποσότητες κάνναβης, -3- κυνηγετικά όπλα, -1- βαλλίστρα, -554- γραμμάρια λαθραίου καπνού και προϊόντα παραεμπορίου, στη Λακωνία και
  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -7,5- γραμμαρίων, μικροποσότητες ηρωίνης, -24- πακέτα λαθραίων τσιγάρων και σουγιά, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Οδός Εμπόρων