Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/2529/

Spartorama - Print | ΑΕ Σπάρτη - ΟΦΗ, 1-0

ΑΕ Σπάρτη - ΟΦΗ, 1-0 - video

ΑΕ Σπάρτη - ΟΦΗ, 1-0
Στο 81΄, ο Ηλιόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Δερμιτζάκη και έγραψε το 1-0
Οδός Εμπόρων

Νέα στάση για τον ΟΦΗ, αυτή τη φορά στη Σπάρτη, όπου η τοπική ομάδα επικράτησε 1-0 των Κρητικών και όπως είναι λογικό ψαλίδισε κι άλλο της ελπίδες τους για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. 

Το παιχνίδι, άρχισε με τον ΟΦΗ να είναι καλύτερος και στο 6΄ να έχει και δοκάρι. Συγκεκριμένα, ο Μάνος από κοντά με σουτ έστειλε την μπάλα σε αυτό χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για τους Κρητικούς. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, με την Σπάρτη να κάνει αισθητή την παρουσία της πρώτη φορά, στο 42΄. Τότε ο Μουζακίτης βρήκε τον Αναστασάκο, αυτός τον Μπουντόπουλο, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ. 

Όπως άρχισε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε και η επανάληψη. Ο Χαντί πήρε την κεφαλιά στο 54΄ με τον Μελισσά κάνοντας μεγάλη επέμβαση να κρατά το μηδέν. Δύο λεπτά αργότερα οι Κρητικοί έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Νάστου με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο 59΄. ο Μελισσάς έκανε ακόμα μια τεράστια επέμβαση αυτή τη φορά σε σουτ του Χαντί. 

Ο ΟΦΗ δεν σταμάτησε να απειλεί και με δέκα ποδοσφαιριστές! Στο 77΄ ο Όγκμποε έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω. Τελικά όμως η Σπάρτη στην δεύτερη καλή της στιγμή ευτύχησε να σκοράρει. Στο 81΄, λοιπόν, ο Ηλιόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Δερμιτζάκη και δεν αστόχησε για το 1-0. Η ομάδα του Ηρακλείου και μετά από αυτό το γκολ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 86΄, αλλά η κεφαλιά του Όστοϊτς πέρασε δίπλα από την εστία του εξουδετερωμένου Μελισσά. 

Κάπως έτσι η Σπάρτη πήρε ένα μεγάλο τρίποντο, ενώ ο ΟΦΗ μπορεί να τα έχει με την τύχη του. Όμως, πλέον οι ελπίδες επιστροφής στη Σούπερ Λιγκ είναι ελάχιστες... 

Οι συνθέσεις: 

ΣΠΑΡΤΗ (Σ. Αντωνίου): Μελίσσας, Σιώπης (72΄ Οικονομόπουλος), Παπαχρήστος, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Μουζακίτης (66΄ Φράγκος), Μπανούσης, Αναστασάκος, Μπουντόπουλος, Καρτσαμπάς (60΄ Ηλιόπουλος), Αναστασόπουλος. 

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Όστοϊτς, Κομεσίδης, Νάστος, Μητρόπουλος, Χαντί, Μάνος (46΄ Πάγκαλος), Μιλοσάβλιεβ (68΄ Πουρτουλίδης), Όγκμποε.