Vekrakos
Spartorama | Επιστημονικές δράσεις από το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ»

Επιστημονικές δράσεις από το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ»

Spartorama 13/02/2017 Εκτύπωση Άνθρωποι! Κοινωνία
Επιστημονικές δράσεις από το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ»
Ενημερωτικές παρεμβάσεις σε Στρατό, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Οδός Εμπόρων

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας  σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, μας ενημερώσει για τις επιστημονικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο καθώς και εκείνες που  είναι προγραμματισμένες  προς υλοποίηση για τον  Φεβρουάριο του 2017.

 

Παρέμβαση στο Στρατό: 

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης ΥΠΕΘΑ-ΟΚΑΝΑ για το 2016-2017, το Κ.Π. σε συνεργασία με τον Διοικητή – Ταξίαρχο κ. Ρεκουνιώτη Αθανάσιο και τον  Διοικητή Τάγματος Νεοσυλλέκτων κ. Βλάσση,  πραγματοποιήθηκε δίωρη εκπαιδευτική διάλεξη στους νεοσύλλεκτους του  ΚΕΕΜ Σπάρτης την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  και ώρα 5:30 το απόγευμα στην θεματική: «Εξαρτησιογόνες ουσίες»

Υπεύθυνη συντονίστρια της εν λόγω δράσης ήταν  η Κοινωνική Λειτουργός κα Καργάκου Κατερίνα, Επιστημονικό Στέλεχος του «Διαύλου».  

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση

  • Σε συνεργασία με την κα Βασιλάκου Κυριακούλα Δ/ντρια  και την κα Μιχελάκου Αφροδίτη εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Σκάλας,  η Παπαδοπούλου Ιωάννα - Ψυχολόγος & Επιστημονικό στέλεχος του «Διαύλου», θα πραγματοποιήσει τέσσερις (4) δίωρες βιωματικές  παρεμβάσεις στους μαθητές της Β2’ τάξης του Γυμνασίου Σκάλας, στη θεματική: «Προάγοντας τη συνεργασία & Δημιουργώντας δεσμούς». Αναλυτικά οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν:
    • Την Δευτέρα 23/01/17
    • Την Τετάρτη 01/02/17
    • Την Παρασκευή 17/02/17
    •  Την Τετάρτη 22/02/17

  • Την Τετάρτη 8  Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωί, η κες Παπαδοπούλου Ιωάννα & Γκουντούνα Ασπασία  σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του  Νηπιαγωγείου Μονεμβασίας   κα Κατσουλάκου Μαρία , θα πραγματοποιήσουν μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση νηπίων στην θεματική: «Διαπολιτισμικότητα»
  • Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωί, η κα Καργάκου Κατερίνα θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση στα νήπια του Νηπιαγωγείου Αγ. Ιωάννου Μονεμβασίας, στην θεματική: «Αναγνωρίζω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου» &
  • Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:30 το πρωί, η κα Γκουντούνα Ασπασία, σε συνεργασία με την Νηπιαγωγό του 2ου Νηπιαγωγείου Νεαπόλεως κα Σταθάκη Αρχοντούλα,  θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση στα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Νεαπόλεως , στην θεματική: «Συναισθήματα. Αναγνωρίζω και Διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου»

Παρεμβάσεις στην Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση: 

Το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον Δ/ντή του Μουσικού Γυμνασίου Σπάρτης κ. Μανεσιώτη Διαμαντή και την εκπαιδευτικό κα Σκούφη Βασιλική, η κα Καργάκου Κατερίνα, θα πραγματοποιήσει τρεις (3) δίωρες βραχείες βιωματικές παρεμβάσεις στη Γ’ τάξη του Λυκείου στη θεματική: «Το Άγχος των πανελληνίων Εξετάσεων & η Διαχείριση του». Οι ημ/νίες διεξαγωγής είναι: 

  • Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και ώρα: 10:00 π.μ.
  • Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  και ώρα: 8:15 π.μ.
  • Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα: 9:00 π.μ.


Οδός Εμπόρων