Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/2554/

Spartorama - Print | Ευχαριστήρια επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτη μας στους ομογενείς του Μόντρεαλ

Ευχαριστήρια επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτη μας στους ομογενείς του Μόντρεαλ

Ευχαριστήρια επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτη μας στους ομογενείς του Μόντρεαλ
Η αξία των χρημάτων έχει σχέση με τη στιγμή που δίδονται. Αν υπάρχει σοβαρή ανάγκη τότε και τα λίγα είναι θησαυρός, γιατί έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή.
Οδός Εμπόρων

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2017 η εκδήλωση αγάπης, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων του Μόντρεαλ και απέβλεπε στην οικονομική ενίσχυση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις πολυτελείς αίθουσες δεξιώσεων του Palace των κυρίων Νικολάου Τσατά και Τέρη Νικηφόρου, οι οποίοι πρόσφεραν δωρεάν τα εδέσματα και την αμοιβή του προσωπικού.

Με επιστολή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος εκφράζει εγκάρδιες ευχαριστίες προς όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της επιστολής:

Αγαπητοί μου Ομογενείς του Μόντρεαλ,

Αισθάνομαι πιεστικό το χρέος να σας στείλω αυτή την επιστολή για να σας ευχαριστήσω με την καρδιά μου και να σας συγχαρώ, για την φιλανθρωπική εκδήλωση που επραγματοποιήσατε στις 8 Ιανουαρίου, για την ενίσχυση των φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Όλοι σας εδώσατε το παρόν σ’ αυτή την εκδήλωση που σας τιμά σαν ορθοδόξους Χριστιανούς, σαν γνήσιους Έλληνες και σαν πραγματικούς Λάκωνες.

Άλλοι με τα κατάλληλα ενημερωτικά δημοσιεύματά τους, άλλοι με τα εμπνευσμένα ποιήματά τους, άλλοι με τις διακριτικές και πολιτισμένες συνεντεύξεις τους, άλλοι με τα αφυπνιστικά τηλεφωνήματά τους, οι αξιωματούχοι των συλλόγων με τις φιλότιμες συγκεντρώσεις τους και τις διακριτικές αλλά καρδιακές παροτρύνσεις τους, άλλοι με την καλή φιλοδοξία τους να γεμίσουν περισσότερα τραπέζια, άλλοι όπως οι κ.κ. Νικηφόρος και Τσατάς να προσφέρουν τις αίθουσές τους και τα φαγητά, άλλοι με την θερμή προσευχή τους και όλοι σας με την μεγάλη, την μικρή ή και την συμβολική προσφορά σας, συντελέσατε στην συγκέντρωση ενός σοβαρού ποσού, της τάξεως των 40.000,00 δολλαρίων, που για μας είναι ένας πραγματικός θησαυρός.

Η αξία των χρημάτων έχει σχέση με τη στιγμή που δίδονται. Αν υπάρχει σοβαρή ανάγκη τότε και τα λίγα είναι θησαυρός, γιατί έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή.

Σας συγχαίρω λοιπόν όλους σας και στον καθένα χωριστά προσφέρω μαζί με τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου και την αγάπη μου και σας υπόσχομαι την συμπαράστασή μου, όσο θα είμαι στη ζωή, στους δικούς σας ανθρώπους και συμπατριώτες σας που περιθάλπονται στα 12 Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Προσωπικά τους θεωρώ παιδιά μου, αδέλφια μου και γονείς μου και νοιώθω την ανάγκη σαν Μητροπολίτης να σταθώ κοντά τους και να τους προσφέρω ο,τι χρειάζονται, ο,τι τους λείπει και ο,τι τους πρέπει.

Στην προσπάθειά μου αυτή έχω συμπαραστάτες τους καλούς μου Ιερείς, τους φιλανθρώπους της Επαρχίας μας και τον καθένα σας που έχει αγάπη στην καρδιά του για τον άνθρωπο και για τον Θεάνθρωπο.

Όλους σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ και όλους σας, στο πρόσωπο του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Βενετσανάκου, σας ασπάζομαι με τιμή και αγάπη.

Επίσης ευγνωμονώ και όλους τους Λακωνικούς Συλλόγους Επιδαύρου Λιμηράς, Κρεμαστιωτών, Κουπιωτών, Λακωνική Αδελφότητα, Μανιατών, Μολαιτών, Συκεωτών, Σκαλιωτών, Σκουροβαρβιτσιωτών, Χρυσαφιτών, τους Προέδρους και τα Μέλη τους. Επίσης ευχαριστώ και τους φίλους των Λακώνων Μόντρεαλ, λαικούς και κληρικούς.

Τέλος εκφράζω τον σεβασμό μου και την αγάπη μου στον Σεβ. Μητροπολίτη σας κ. Σωτήριο για την παρουσία του στην εκδήλωση, για την εμπνευσμένη προσφώνησή του και για την στοργή του προς τον καθένα σας και για τις θεοπειθείς ευχές του για την προκοπή σας.

Με τιμή και εγκάρδιες ευχές
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ