Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/2558/

Spartorama - Print | Εκατό χρόνια Καραβάς: Ανοιχτή πρόσκληση δημιουργίας

Εκατό χρόνια Καραβάς: Ανοιχτή πρόσκληση δημιουργίας

Εκατό χρόνια Καραβάς: Ανοιχτή πρόσκληση δημιουργίας
Με αφορμή την επετειακή εκατονταετηρίδα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά απευθύνει γενική πρόσκληση σε καλλιτέχνες και δημιουργούς
Οδός Εμπόρων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πρώτη μόνιμη κατοίκιση στον Καραβά και την απαρχή δημιουργίας του οικισμού μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προγραμματίζει για την επόμενη χρονιά, 2018, μία σειρά επετειακών εκδηλώσεων. 

Το πρώτο σπίτι που δημιουργήθηκε και κατοικήθηκε στον Καραβά ήταν η οικία Δημητρίου Καρμοίρη το 1918. Εν συνεχεία χτίστηκαν σταδιακά κι άλλες κατοικίες (Βρασ. Παναγάκη, Παν/τη Φλώρου κ.ά.), ενώ ο οικισμός γνώρισε έντονη οικιστική ανάπτυξη τα μεταπολεμικά χρόνια και κυρίως την δεκαετία του ’50. 

Με αφορμή την επετειακή εκατονταετηρίδα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά απευθύνει γενική πρόσκληση σε καλλιτέχνες και δημιουργούς (φωτογράφους, ζωγράφους, γλύπτες, λογοτέχνες, ποιητές, γραφίστες, αγιογράφους, μουσικούς, σχεδιαστές γκράφιτι κ.λ.π.) να επισκεφτούν το χωριό μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν με βάση τη φύση, τον πολιτισμό, τα κτίρια, τα αξιοθέατα, τις εκδηλώσεις, τις δραστηριότητες των κατοίκων, την καθημερινή ζωή κ.ο.κ. 

Όλα τα έργα θα παρουσιασθούν στο κοινό σε μία ειδική εκδήλωση/έκθεση το καλοκαίρι του 2018 και θα γίνει προσπάθεια να συμπεριληφθούν σε ένα επετειακό λεύκωμα. Ο κάθε καλλιτέχνης/δημιουργός μπορεί να συμμετάσχει με ένα έως δύο έργα ανά είδος. 

Σημειώνεται πως με τη συμμετοχή τους οι δημιουργοί παραχωρούν αυτοδίκαια στους διοργανωτές τα έργα με τα οποία θα συμμετάσχουν, τα οποία θα διακοσμήσουν μετά τις εκδηλώσεις τους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του οικισμού. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δώρο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά. 

Οι καλλιτέχνες και δημιουργοί μπορούν να γνωστοποιήσουν την συμμετοχή τους στον σύλλογο έως και την 31 Μαρτίου 2018 ηλεκτρονικά στο e-mail: pskarava@gmail.com  ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: «Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά, Καραβάς Δ. Σπάρτης, Τ.Κ. 23100, Λακωνία», γράφοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμό, τηλέφωνο, e-mail, ταχ. διεύθυνση) και τα στοιχεία του/των έργου/ων τους (είδος έργου, τίτλος). 

Οι συμμετέχοντες  πρέπει να μας αποστείλουν ή να μας καταθέσουν τα έργα τους το αργότερο έως τις 30 Απριλίου 2018. Η ημερομηνία διεξαγωγής της επετειακής εκδήλωσης/έκθεσης καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή θα ανακοινωθούν στις αρχές του επόμενου έτους. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τις επικείμενες δράσεις του οικισμού και του Συλλόγου μας μέσω της ιστοσελίδας e-karavas.gr. Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να επισκεπτούν συγκεκριμένα σημεία του Καραβά ή να πάρουν πληροφορίες για αυτά μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6978071553 (Καρμοίρης Νίκος), 6944333483 (Τζανέτος Δημήτρης), και 6976767797 (Ασπιώτης Νίκος).