Vekrakos
Spartorama | Μήνυμα Στ. Αραχωβίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Μήνυμα Στ. Αραχωβίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Spartorama 07/04/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική Υγεία
Μήνυμα Στ. Αραχωβίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Η Δημόσια, Δωρεάν και Καθολική Υγεία είναι επένδυση στην προστασία των ανθρώπων από τις καθημερινές και συχνά παγκοσμιοποιημένες απειλές για την υγεία τους
Οδός Εμπόρων

Αφιερωμένη στους νοσηλευτές/τριες και τις μαίες καθώς και στον κρίσιμο ρόλο που παίζουν στη διατήρηση της παγκόσμιας υγείας, είναι φέτος η 7η Απριλίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Γιατροί, νοσηλευτές και οι άλλες υγειονομικές ειδικότητες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό, προστατεύοντας την κοινωνία από την απειλή της πανδημίας.

Στη χώρα μας αυτό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με παλαμάκια ούτε με δωράκια στους κλινικάρχες και τις ιδιωτικές ΜΕΘ. Πρέπει να υπάρξει στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας. Το ΕΣΥ απαιτεί προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και των υπόλοιπων υγειονομικών ειδικοτήτων. Απαιτεί επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας των γιατρών και νοσηλευτών σε όλες τις μονάδες του. Απαιτεί ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με άμεση ενεργοποίηση των Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ και των περιφερειακών ιατρείων.

Η έμπρακτη στήριξη του δημόσιου, δωρεάν, καθολικού συστήματος Υγείας είναι το χειροκρότημα μας!

Η  Δημόσια, Δωρεάν και Καθολική Υγεία είναι επένδυση στην προστασία των ανθρώπων από τις καθημερινές και συχνά παγκοσμιοποιημένες απειλές για την υγεία τους, είναι επένδυση στην υγειονομική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής αλλά και στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και του κοινωνικού κράτους.

Αγαπητοί συμπολίτες, μένουμε σπίτι και αποδεικνύουμε με πράξεις το σεβασμό μας στους ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες, οι οποίοι με αυταπάρνηση και αυτοθυσία αγωνίζονται για να βγούμε όλοι νικητές. Τους ευχόμαστε «καλή δύναμη».


Οδός Εμπόρων