Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/2775/

Spartorama - Print | Πρώτη συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στην έκθεση τουρισμού BIT στο Μιλάνο

Πρώτη συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στην έκθεση τουρισμού BIT στο Μιλάνο

Πρώτη συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στην έκθεση τουρισμού BIT στο Μιλάνο
Η επισκεψιμότητα του κοινού αλλά και των επαγγελματιών και δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο stand του Δήμου Σπάρτης κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα
Οδός Εμπόρων

Ο Δήμος Σπάρτης στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής του, συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση τουρισμού BIT 2017 (2-4 Απριλίου 2017) στο Μιλάνο της Ιταλίας, σηματοδοτώντας το άνοιγμα του στην ιταλική τουριστική αγορά. Η έκθεση ΒΙΤ πραγματοποιήθηκε στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Fiera Milano και είχε 4 βασικές ενότητες, Leisure, Luxury, MICE και Destination Sport. Στην έκθεση συμμετείχαν 1.500 hosted buyers, 2.000 εταιρίες και φορείς και δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του Τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 50.000 άτομα. Από Ελληνικής πλευράς, τα αισιόδοξα μηνύματα για αύξηση των πτήσεων από Ιταλία και των οδικών αφίξεων δικαίωσαν όσες περιοχές και επιχειρήσεις συμμετείχαν φέτος στην έκθεση. 

Ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στην ΒΙΤ 2017 ως συνεκθέτης στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η επισκεψιμότητα του κοινού αλλά και των επαγγελματιών και δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο stand του Δήμου Σπάρτης κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Για πρώτη φορά εκτός από το έντυπο πληροφοριακό υλικό, μοιράστηκαν και αναμνηστικά δώρα (μπρελόκ, καπέλα κλπ) καθώς και press kit για τους δημοσιογράφους σε ψηφιακή μορφή (usb), τα οποία περιείχαν βίντεο, φωτογραφίες και παρουσίαση του Δήμου Σπάρτης με κείμενο στην ιταλική γλώσσα. 

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Σπάρτης, κα Χριστίνα Μακρυσοπούλου - Δημοτική Σύμβουλος και κ. Χρήστος Μητράκος - Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού, είχαν σειρά επαφών με ταξιδιωτικούς πράκτορες ,δημοσιογράφους και bloggers στους οποίους παρουσίασαν το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας και τους προσκάλεσαν να έλθουν για να γνωρίσουν την περιοχή μας. Το κοινό της έκθεσης έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη Σπάρτη και τα αξιοθέατα της, όχι μόνο για τους αρχαιολογικούς χώρους της και την καστροπολιτεία του Μυστρά αλλά και για τη φυσική ομορφιά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα, καθώς για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία και mountain bike. 

Με την παρουσία του Δήμου Σπάρτης στην έκθεση ΒΙΤ 2017, ολοκληρώθηκε η πρώτη ενότητα διεθνών τουριστικών εκθέσεων στις οποίες συμμετείχε για το τρέχον έτος. Η παρουσία του Δήμου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις θα συνεχιστεί το ερχόμενο φθινόπωρο.