Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/2806/

Spartorama - Print | Στη Σπάρτη η Εκστρατεία HELMEPA - Lloyd’s Register Foundation για το Θαλάσσιο Περιβάλλον

Στη Σπάρτη η Εκστρατεία HELMEPA - Lloyd’s Register Foundation για το Θαλάσσιο Περιβάλλον

Στη Σπάρτη η Εκστρατεία HELMEPA - Lloyd’s Register Foundation για το Θαλάσσιο Περιβάλλον
«Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες»
Οδός Εμπόρων

Στην Πελοπόννησο παραμένει η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» και μετά το Αίγιο μεταφέρεται στη Σπάρτη, από 25 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2017, όπου θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας/ Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από το Βρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και έχει ήδη επισκεφθεί 23 πόλεις της Ελλάδας από το 2011 μέχρι σήμερα, κινητοποιώντας περισσότερους από 24.000 μαθητές και 1.700 εκπαιδευτικούς. Εκτός από την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για τις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας. 

H περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Λακώνων ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου» του Διοικητηρίου Π.Ε. Λακωνίας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25 Απριλίου και ώρα 12.00. Η Έκθεση θα λειτουργεί για τα σχολεία τις καθημερινές 09.00-13.00 και στη συνέχεια, 13.00-15.00, θα παραμένει ανοικτή για το κοινό. 

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, η HELMEPA θα μεταφέρει στην Έκθεση με δαπάνες της Εκστρατείας περίπου 1.000 μαθητές από Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, προγραμματίζεται Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» καθώς και άλλες εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Λακωνίας και άλλους τοπικούς φορείς. 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

HELMEPA
Περιβαλλοντικός Τομέας
Τηλ.: 210 9343088
Email: environment@helmepa.gr 

Π.Ε. Λακωνίας - Γραφείο Αντι/ρχη
Τηλ.: 27313 63101
Email: grafeio.antiperifereiarxi@lakonia.gr                            

           

Σημείωση για τους εκδότες:
Το Lloyd’s Register Foundation υποστηρίζει προγράμματα εκπαίδευσης, ενημέρωσης κοινού και εφαρμογής της έρευνας στους τομείς μηχανικής, τεχνολογίας και ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων. http://www.lrfoundation.org.uk/