Vekrakos
Spartorama | Ακούστε το «Τροπάριο της Κασσιανής» σε ζωντανή ηχογράφηση από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Σπάρτης - audio

Ακούστε το «Τροπάριο της Κασσιανής» σε ζωντανή ηχογράφηση από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Σπάρτης - audio

Spartorama 14/04/2020 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία
Ακούστε το «Τροπάριο της Κασσιανής» σε ζωντανή ηχογράφηση από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Σπάρτης - audio
Πρόκειται για το «Τροπάριο της Κασσιανής», σύνθεση του μεγάλου Έλληνα Μουσουργού Θεμιστοκλή Πολυκράτη για τετράφωνη Χορωδία, το διασημότερο από τα έργα του
Οδός Εμπόρων

Εδώ και δεκαετίες είναι πλέον παράδοση η Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης να ψέλνει, εκ περιτροπής κάθε χρόνο σε έναν από τους πέντε μεγάλους ναούς της πόλης μας (Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  Ι. Ν. Οσίου Νίκωνος, Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος και Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου) την Μεγάλη Τρίτη το τροπάριο της Κασσιανής. 

Πρόκειται για το «Τροπάριο της Κασσιανής» (σε ντο ελάσσονα), σύνθεση του μεγάλου Έλληνα Μουσουργού Θεμιστοκλή Πολυκράτη για τετράφωνη Χορωδία (σε αντίθεση με την μονόφωνη βυζαντινή), το διασημότερο από τα έργα του. 

Η ηχογράφηση είναι απολύτως ερασιτεχνική (ακούγονται και οι φωνές από το εκκλησίασμα), αλλά καλής ποιότητας. Σολίστ είναι οι Στράτης Αϊβαλιώτης, Κωνσταντίνος Λαμπρινός και Ηλίας Τσιάπας. Είναι προσφορά του -επί χρόνια ενεργού μέλους της χορωδίας- κ. Κωνσταντίνου Λαμπρινού, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Ηχογραφήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Σπάρτης την Μεγάλη Τρίτη, 8 Απριλίου 2015. 

«Κλεισμένοι μέσα ίσως σας φανεί πιο κατανυκτικό να ακούσετε την Τρίτη το βράδυ αυτό το καταπληκτικό ορατόριο, από τις καλλίτερες μελωδίες της Θρησκείας μας. Θεωρώ μεγάλη ευτυχία για μένα που χρόνια τώρα συμμετέχω στην εκτέλεσή του.» 
Κ. Λαμπρινός


Απολαύστε τη παρακάτω.


 


Οδός Εμπόρων