Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/2856/

Spartorama - Print | Δαβάκης για την αναστολή λειτουργίας το ΚΕΕΜ, μετά την απάντηση Καμμένου

Δαβάκης για την αναστολή λειτουργίας το ΚΕΕΜ, μετά την απάντηση Καμμένου

Δαβάκης για την αναστολή λειτουργίας το ΚΕΕΜ, μετά την απάντηση Καμμένου
Τη χαρακτηρίζει «γενικόλογο και αόριστο κείμενο»
Οδός Εμπόρων

Ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης εξαπολύει επίθεση στον Καμμένο με αφορμή απάντηση που έλαβε σε κοινοβουλευτικό έλεγχο σχετικά με την τύχη του ΚΕΕΜ Σπάρτης. 

Δείτε τι αναφέρει σε σχετικό Δελτίο Τύπου

Στις 3 Απριλίου 2017 είχα καταθέσει Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. 

Τα ερωτήματα που έθεσα ήταν απλά και συγκεκριμένα: Πρώτον, ζητούσα να μάθω αναλυτικά το σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με τα νέα Σημεία Κατάταξης που θα λειτουργήσουν ανά την Επικράτεια. Δεύτερον, σε περίπτωση που το ΚΕΕΜ είχε εξαιρεθεί από τον κατάλογο αυτόν, ζητούσα να μάθω τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση. 

Σήμερα το πρωί έλαβα την απάντηση του κ. Καμμένου: γενικόλογο και αόριστο κείμενο (το οποίο επισυνάπτεται). 

Από την απάντηση καθίσταται για ακόμη μία φορά προφανής η επιδερμική και καθαρά επικοινωνιακή αντίληψη με την οποία ο κ. Καμμένος προσεγγίζει κρίσιμα ζητήματα όπως η αναδιοργάνωση του συστήματος εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. 

Όσον αφορά το ΚΕΕΜ, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του – όπως η εξειδίκευση στην εκπαίδευση, οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις μεγάλης χωρητικότητας και η μακρά θεσμική μνήμη σε θέματα υποδοχής και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων – το καθιστούν μία προφανή επιλογή στο πλαίσιο της προδιαγραφόμενης νέας δομής των Σημείων Κατάταξης. 

Ως εκ τούτου, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα με σκοπό να αποφευχθούν βεβιασμένες και πολιτικά καιροσκοπικές αποφάσεις από την πλευρά του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας:



 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 

ΠΡΟΣ: Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταρτίσει από τις αρχές Φεβρουαρίου σχέδιο αναδιοργάνωσης του συστήματος κατάταξης, υποδοχής και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων Οπλιτών, το οποίο προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και την αντικατάστασή τους από 13 Σημεία Κατάταξης σε υφιστάμενες Μονάδες στην Αττική, τη Βοιωτία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. 

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, πληροφορούμαστε ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) δε φαίνεται να έχει επιλεγεί για να λειτουργήσει, στο πλαίσιο του νέου συστήματος, ως Σημείο Κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων Οπλιτών. 

Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση δεν είναι άμεσα εμφανές, καθώς φαίνεται να μην έχουν ληφθεί υπ’ όψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που το ΚΕΕΜ μπορεί – λόγω της εξειδίκευσης στο εκπαιδευτικό έργο, των αναβαθμισμένων εγκαταστάσεων αυξημένης χωρητικότητας και της θεσμικής μνήμης που έχει συγκεντρώσει μέσα από τη μακροχρόνια λειτουργία του ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων – να συνεισφέρει στο πλαίσιο της προδιαγραφόμενης δομής του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός: 

  1. Ποια είναι αναλυτικά τα Σημεία Κατάταξης που το Υπουργείο σχεδιάζει να λειτουργήσουν ανά την επικράτεια; 
  2. Εξαιρείται το ΚΕΕΜ από τον κατάλογο των Σημείων Κατάταξης νεοσυλλέκτων; Σε καταφατική περίπτωση, να αναφερθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την εξαίρεση. 

Ο Ερωτών βουλευτής 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.