Vekrakos
Spartorama | Βαλιώτης για Καπονικολό: «Να τον χαίρεστε κ. Δήμαρχε Σπάρτης»

Βαλιώτης για Καπονικολό: «Να τον χαίρεστε κ. Δήμαρχε Σπάρτης»

Spartorama 23/04/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Βαλιώτης για Καπονικολό: «Να τον χαίρεστε κ. Δήμαρχε Σπάρτης»
«κ. Δήμαρχε η σιωπή και η απραξία δεν είναι πολιτική πράξη, μάλλον με συμφωνία μοιάζει»
Οδός Εμπόρων

Την αντίδραση πολλών προκάλεσε η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Σπάρτης, κ. Δημήτρη Καπονικολού στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ανήμερα την 21 Απριλίου 2020, δυο φωτογραφιών η πρώτη με μία τούρτα που γράφει 21η Απριλίου 1967, και η δεύτερη μια σημαία της Ελλάδας με τον φοίνικα της Χούντας τυπωμένο πάνω της, ενώ προσέθεσε το σχόλιο «Χρόνια πολλά με υγεία!!!».

Η ανάρτηση κατέβηκε από το προφίλ του κ. Αντιδημάρχου, αλλά αυτή του η πράξη δεν φαίνεται να εκτόνωσε την κατάσταση. 

Αποκορύφωμα των αντιδράσεων είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης με επικεφαλής τον Βαγγέλη Βαλιώτη, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητείται η απομάκρυνση του κ. Καπονικολού.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση:


«Επιτέλους βάλτε φρένο στον αντιδήμαρχο! 

21η Απριλίου1967. 53 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα αυτή που στη συνείδηση του λαού μας έχει καταγραφεί σαν αποφράδα. 

Να τον χαίρεστε κ. Δήμαρχε Σπάρτης. 

Σε μια τέτοια μέρα, όπως η χθεσινή, που οι μνήμες είναι ακόμα νωπές για αυτές τις μαύρες μέρες της ιστορίας είναι απαράδεκτες τέτοιου είδους συμπεριφορές 

Αν συμφωνείτε με τον αντιδήμαρχο σας τον αφήνετε να εκπροσωπεί τον Δήμο Σπάρτης και να προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών. 

Δεν μας προκαλεί ωστόσο εντύπωση κ. Δούκα μια και στο παρελθόν ανεχθήκατε φασιστικές - ρατσιστικές δράσεις του Αντιδήμαρχου, τώρα εμφανίζεται στα social media να γιορτάζει την απριλιανή χούντα. 

κ. Δήμαρχε η σιωπή και η απραξία δεν είναι πολιτική πράξη, μάλλον με συμφωνία μοιάζει. 

Είναι καιρός να πάει σπίτι του.

Γιατί: 

  • Τέτοιες μέρες, το 1967 η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε «γύψο», σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου.
  • Για να επιβληθούν χρειάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βία, διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, δολοφονίες.
  • Οι διώξεις, οι φυλακές, οι εξορίες, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες δεν κατάφεραν να πνίξουν τη δίψα του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία και ελευθερία.
  • Η αντίσταση του λαού μας δίδαξε ότι τις καλύτερες λύσεις στις μεγαλύτερες δυσκολίες, τις δίνει ο αγώνας για δημοκρατία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. 

Σήμερα μπροστά σε νέες πρωτόγνωρες δυσκολίες και προκλήσεις, είναι ανάγκη τη δημοκρατία να την προστατεύουμε από φανερούς και κρυφούς εχθρούς, όλοι μαζί, και ο καθένας χωριστά. Και να παλεύουμε για να γίνεται κάθε μέρα βαθύτερη, πιο ουσιαστική, αγκαλιάζοντας μαζί με τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες την ουσιαστική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Αναμένουμε την αντίδρασή σας!!! 

Ο επικεφαλής της Παράταξης
Βαγγέλης Βαλιώτης»


Οδός Εμπόρων