Vekrakos
Spartorama | Τρία νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Τρία νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Spartorama 25/04/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Υγεία
Τρία νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020
Προέρχονται από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών, στην Π.Ε. Αργολίδας
Οδός Εμπόρων

Τρία επιπλέον κρούσματα κορονοϊού επιβαιώθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου, προερχόμενα από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών, στην Π.Ε. Αργολίδας. 

Σύμφωνα με το δελτίο το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, η αναλυτική εικόνα που καταγράφεται είναι η εξής: 

«Ανακοινώνονται τρία νέα  κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που σημειώθηκαν στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στην ΠΕ Αργολίδας. Εκ των περιστατικών ένα νοσηλεύεται σε ελεγχόμενη κατάσταση και τα άλλα δύο είναι ασυμπτωματικά. 

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε εκατόν εβδομήντα εννέα (179) και αναλυτικότερα: 

  • ΠΕ Αργολίδας: τέσσερα (4)*  και εκατόν πενήντα έξι (156) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα (160)* αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*
  • ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)
  • ΠΕ Κορινθίας: πέντε (5)
  • ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)
  • ΠΕ Μεσσηνίας: δέκα (10)** αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

 

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατό άνδρες (100) και εβδομήντα εννέα γυναίκες (79). 

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τέσσερα (4) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και δέκα (10) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Ενας εκ των νοσηλευομένων εξήλθε από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ενας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του. 

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό. Σημειώνεται επίσης ότι πλήθος δειγμάτων έως σήμερα, ατόμων προερχομένων εκ του Δήμου Ερμιονίδας, από δυνητικές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικά». 

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Οδός Εμπόρων