Vekrakos
Spartorama | Μία απόλυτα χειραγωγούμενη γενιά, χωρίς αρχές και κριτική σκέψη...

Μία απόλυτα χειραγωγούμενη γενιά, χωρίς αρχές και κριτική σκέψη...

Spartorama 15/05/2017 Εκτύπωση Άρθρα
Μία απόλυτα χειραγωγούμενη γενιά, χωρίς αρχές και κριτική σκέψη...
Σχόλιο συμπατριώτη μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Οδός Εμπόρων

Δεν χρειάζεται να είσαι εκπαιδευτικός ή να έχεις παιδιά σε Γυμνάσιο ή Λύκειο για να διαπιστώσεις την κατρακύλα που έχουμε πάρει σαν λαός και σαν παιδεία. Μπορείς απλά να προσέξεις κάποιες συμπεριφορές.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τρόπος που περπατούν στον δρόμο οι μαθητές: στη μέση του δρόμου (αν και υπάρχουν πεζοδρόμια), νωχελικά και με απόλυτη απάθεια στην έλευση αυτοκινήτου.

Θα τα χαρακτήριζα κοπάδι με πρόβατα, αλλά υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Όταν κορνάρεις τα πρόβατα θα κάνουν στην άκρη, στα παιδιά -κι ευγενικά να τους μιλήσεις- το πιο πιθανό είναι να σε βρίσουν ασύστολα.

Βασικοί υπεύθυνοι, φυσικά, οι γονείς, που είτε από αδιαφορία, είτε από χάιδεμα, είτε από δική τους έλλειψη παιδείας, δεν μαθαίνουν στα παιδιά τους κοινωνικές δεξιότητες, ευγένεια και σεβασμό. Φυσικά παίζει ρόλο και η γενικότερη αρρώστια της κοινωνίας μας.

Από την οικοδόμηση σωστών χαρακτήρων ξεκινούν όλα κι εκεί εγώ στέκομαι.

Βάζω σε δεύτερη μοίρα τις σχολικές επιδόσεις για τις οποίες φίλοι εκπαιδευτικοί μου λένε ότι η κατάσταση πια δεν παλεύεται αφού το επίπεδο είναι κάτω του μετρίου... Σαφώς και υπάρχει μια υγιής μειοψηφία, αλλά «πνίγεται» στον συρφετό της ψευτομαγκιάς, της κουταμάρας, της διαδικτυακής αποχαύνωσης και του θράσους.

Μία απόλυτα χειραγωγούμενη γενιά, χωρίς αρχές και κριτική σκέψη. Λυπάμαι για την κατάντια του λαού μας και για τα χειρότερα που έρχονται...


Οδός Εμπόρων