Vekrakos
Spartorama | Ανακοίνωση - παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Σπάρτης

Ανακοίνωση - παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Σπάρτης

Spartorama 03/06/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
Ανακοίνωση - παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Σπάρτης
«Δεν ανεχόμαστε την παραμικρή υπόνοια και υπαινιγμό πως δεν ασκούμε σωστά τη δουλειά μας»
Οδός Εμπόρων

ΣΠΑΡΤΗ. Με μια παρέμβαση, λακωνικής διατύπωσης, αναγκαία για την ενημέρωση των πολιτών και χρήσιμη για την αξιολόγηση της κρίσης στην ΔΕΥΑ Σπάρτης, ο Σύλλογος Εργαζομένων σε αυτήν, παρεμβαίνει και καλεί σε κοινό τραπέζι όλους εκείνους που τροφοδοτούν την αντιπαράθεση. Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Ηλιόπουλος στην παρέμβαση αυτή κάνει λόγο για εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων και για ψηφοθηρικές πολιτικές, θυμίζοντας ότι στην ΔΕΥΑΣ από το 2000 δεν έχει γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με αποτέλεσμα η αναλογία εργαζόμενου / υδρόμετρου να είναι 1/800!

στην ΔΕΥΑ Σπάρτης, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Σπάρτης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Με αφορμή τα μπαράζ  ανακοινώσεων, συζητήσεων, δημοσιεύσεων, συνεντεύξεων που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από διάφορους -θεσμικούς και μη- παράγοντες για τη ΔΕΥΑΣ, το Σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης έχει να καταθέσει τα κάτωθι:

  • Δεν αναμειγνύεται σε στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις -κακόβουλες ή καλοπροαίρετες- που σκοπό έχουν μόνο τη μεταξύ των αντιπαρατιθέμενων πολιτική ή όποιας άλλης μορφής ικανοποίηση!
  • Δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη λογική των ανθρώπων αυτών που αναφερόμενοι στη ΔΕΥΑΣ -και μάλιστα με αριθμούς που πολλές φορές δεν αντιστοιχούν καν  στην πραγματικότητα– προσπαθούν με τη συμπεριφορά και τα λέγομενά τους μερικές φορές να μηδενίσουν τα πάντα.
  • Γνώμονας των εργαζομένων αποτελεί  η μέριμνα  για τη διαρκή και μόνιμη εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και άριστης ποιότητας νερού σε όλους τους δημότες, αλλά και για τη σωστή λειτουργία της αποχέτευσης και των όμβριων. 
  • Οι εργαζόμενοι δουλεύουν αγόγγυστα παρευρισκόμενοι και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του δήμου, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες όλων.
  • Ας σημειωθεί ότι τα αντλιοστάσια ξεπερνούν τα 90, οι δεξαμενές τις 120, τα δίκτυα τις δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, τα φρεάτια καθαρισμού τα 120 και οι πηγές τις 50. Τα περισσότερα από όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές του Ταϋγέτου, του Πάρνωνα και της Λακεδαίμονος.
  • Οι εργαζόμενοι παρεμβαίνουν και αποκαθιστούν τις βλάβες που προκύπτουν (πάνω από 300 τον μήνα) σε 24ωρη βάση, είτε είναι εργάσιμη είτε  νύχτα, Πάσχα ή Χριστούγεννα ή οποιαδήποτε άλλη αργία χωρίς ενδοιασμούς και εξαιρέσεις.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δώσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους δουλεύοντας για την υπηρεσία, κατά μέσο όρο πάνω από 30 χρόνια έκαστος -αφού δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τα τελευταία 20 χρόνια- και μάλιστα με αναλογία 800 υδρόμετρα ανά εργαζόμενο, ποσοστό που προκαλεί έκπληξη αλλά και θαυμασμό σε άλλες ΔΕΥΑ.

Δεν ανεχόμαστε, λοιπόν, την παραμικρή υπόνοια  και υπαινιγμό πως δεν ασκούμε σωστά τη δουλειά μας.

Οι δημοτικές αρχές, οι πρόεδροι ΔΕΥΑΣ, και οι σύμβουλοι αλλάζουν και εναλλάσσονται οι εργαζόμενοι είναι σταθεροί έχοντας καλόπιστο πνεύμα αλλά και υποχρέωση συνεργασίας με την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Βρεθείτε, επομένως, σε κοινό τραπέζι με γνώμονα το καλό -όπως όλοι ισχυρίζεστε- της ΔΕΥΑΣ.

Συζητήστε και πάρτε τις σωστότερες αποφάσεις όχι μόνο για το καλό της ΔΕΥΑΣ, αλλά κυρίως  προς όφελος όλων των πολιτών του δήμου ανεξαιρέτως, παρακάμπτοντας μικροσυμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και ψηφοθηρικές  μικροπολιτικές.

Εμείς οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΣ για μια ακόμη φορά θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, συμπαραστάτες στο έργο σας προκειμένου να υλοποιηθούν οι σκοποί για τους οποίους ιδρύθηκε και λειτουργεί η ΔΕΥΑΣ».


Οδός Εμπόρων