Vekrakos
Spartorama | Οι υπό διαμόρφωση προτάσεις των καλλιεργητών για εκτόνωση της κατάστασης στην Λαϊκή Αγορά Σπάρτης

Οι υπό διαμόρφωση προτάσεις των καλλιεργητών για εκτόνωση της κατάστασης στην Λαϊκή Αγορά Σπάρτης

Spartorama 19/06/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Οι υπό διαμόρφωση προτάσεις των καλλιεργητών για εκτόνωση της κατάστασης στην Λαϊκή Αγορά Σπάρτης
Προτείνουν προσωρινή επέκταση του κοινόχρηστου χώρου της Λαϊκής σε Αγησιλάου και Βρασίδου
Οδός Εμπόρων

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 18/6/2020, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Λαϊκών Αγορών Σπάρτης, για να συζητηθεί πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα που έχει προκύψει με το μέτρο της εκ περιτροπής παρουσίας των πάγκων των καλλιεργητών στον χώρο της λαϊκής (μονοί - ζυγοί πάγκοι), αλλά και των δυσθεώρητων και εξοντωτικών πρόστιμων που έχουν επιβληθεί εξ μέρους των αρμοδίων του Δήμου για την μη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων των παραγωγών. 

Η συνέλευση ήταν επεισοδιακή και χαρακτηρίζονταν από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης. Τελικά επικράτησαν ψυχραιμότερες φωνές και προωθήθηκε η άποψη να επεκταθεί η επιφάνεια της υφιστάμενης Λαϊκής αγοράς (με επέκταση της περιοχής που κατέχει στην οδό Αγησιλάου προς τα βόρεια, και της περιοχής που κατέχει στην οδό Βρασίδου προς τα δυτικά). Έτσι θα εξευρεθεί αρκετός χώρος ώστε και το μέτρο (που μειώνει το εισόδημα των καλλιεργητών) των μονών - ζυγών πάγκων να καταργηθεί αλλά και να υπάρξει αρκετός χώρος ώστε να τηρούνται άνετα οι αποστάσεις που προβλέπει σήμερα ο νόμος. 

Φυσικά μόλις κατασταλάξει η απόφαση θα πρέπει να ζητηθεί η αρμόδια άδεια από τον Δημοτική Αρχή. Η επέκταση της Λαϊκής σε μεγαλύτερη κοινόχρηστη επιφάνεια θεωρείται μέτρο προσωρινή που θα αναιρεθεί μόλις η λειτουργία των λαϊκών αγορών επιστρέψει και αυτή στην κανονικότητα.


Οδός Εμπόρων