Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/47690/

Spartorama - Print | «Ο Μακεδονικός Αγώνας», από τον Θεοφάνη Λάζαρη

«Ο Μακεδονικός Αγώνας», από τον Θεοφάνη Λάζαρη

«Ο Μακεδονικός Αγώνας», από τον Θεοφάνη Λάζαρη
Εδάφια της Αγίας Γραφής που μαρτυρούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας όπως αυτή στοιχειοθετείται από τα πολύ παλιά ακόμη χρόνια
Οδός Εμπόρων

Τα μονοπάτια της ιστορίας μέσα από την ιχνηλάτηση της ιστορικής πορείας της πατρίδας μας, κατευθύνουν σήμερα τα βήματα μας στον αγώνα για την επιβίωση και την ελευθερία των Ελλήνων κατοίκων της Μακεδονίας στις αρχές του εικοστού αιώνα. Η περιοχή της Μακεδονίας όπως γνωρίζουμε την εποχή εκείνη ήταν μέρος του τουρκικού κράτους με την ανοχή του οποίου Βούλγαροι κομιτατζήδες βιαιοπραγούσαν έναντι του ελληνικού πληθυσμού.

Πολλοί Έλληνες έχυσαν το αίμα τους στον Μακεδονικό Αγώνα. Δυστυχώς όμως στις ημέρες που ζούμε βιώσαμε την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε ένας στοχευμένος προβληματισμός από ορισμένους εντός κι εκτός Ελλάδος σχετικά με την ελληνικότητα της.

Η αρχή στην αναφορά μας σχετικά με το παραπάνω ζήτημα θα γίνει με την γνωστοποίηση μιας εργασίας του μακαριστού Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Σπυρίδωνα η οποία περιλαμβάνει εδάφια της Αγίας Γραφής που μαρτυρούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας όπως αυτή στοιχειοθετείται από τα πολύ παλιά ακόμη χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι πηγή της επιχειρηματολογίας μας δεν είναι οποιοδήποτε βιβλίο αλλά η Αγία Γραφή. Να σημειωθεί ότι η εργασία που ακολουθεί υπάρχει ως έκθεμα στο χωριό Παύλος Μελάς (πρώην Στάτιστα) μέσα στο σπίτι που κρυβόταν ο Παύλος Μελάς λίγο πριν βγει από αυτό και αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ακολουθεί η παράθεση των χωρίων της Αγίας Γραφής που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι από αρχαιοτάτων χρόνων η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 






  

Δείτε το σε pdf μορφή