Vekrakos
Spartorama | Δέκα στα δέκα στο Ισραήλ για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Δέκα στα δέκα στο Ισραήλ για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Spartorama 17/07/2020 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Δέκα στα δέκα στο Ισραήλ για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
Και ένα παγκόσμιο ρεκόρ 203 διεθνών βραβεύσεων
Οδός Εμπόρων

Μια μοναδική διάκριση σε διεθνές επίπεδο, με 10 βραβεία σε 10 συμμετοχές των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, σημειώθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Terraolivo International Olive Oil Competition 2020, μαζί με την επίτευξη ενός παγκόσμιου πλέον ρεκόρ 203 βραβεύσεων, για ελαιοπαραγωγό που καλλιεργεί, παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά του βιολογικά ελαιοπροϊόντα!

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε  στην πόλη της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ από 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2020. Διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων, εφαρμόζοντας standards αξιολόγησης σύμφωνα με τις  μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και κατατάσσεται στους τρείς μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κόσμου, με την υψηλή βαθμολογία και δυσκολία του 9/10, βάσει της  παγκόσμια κατάταξης EVOOWR.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον Terraolivo 2020, γίνεται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους και μόνο με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

O βαθμός δυσκολίας επίσης συμπληρώνεται από τον πολύ μεγάλο παγκόσμιο συναγωνισμό αλλά και κυρίως από τις πολλές συμμετοχές, που για το 2020 ξεπέρασαν τα 500 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο από 20 ελαιοπαραγωγικές χώρες, με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Ισραήλ, Terraolivo International Olive Oil Competition 2020 με δέκα (10) εξειδικευμένα βιολογικά - gourmet ελαιόλαδα τους και τιμήθηκαν με τον αριθμό των δέκα (10) βραβείων σε όλα τα δείγματα ελαιολάδων τους, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες από τους ειδικούς κριτές. Αποτελεί έναν μοναδικό αριθμό επιβραβεύσεων, για Έλληνα ελαιοπαραγωγό στο διεθνή διαγωνισμό του Ισραήλ.

Ειδικότερα, τα δέκα (10) βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν με 1 Grand Prestige, 2 Prestige και 7 Gold βραβεία στον Terraolivo International Olive Oil Competition 2020, είναι:

Αποτελεί μια αξιόλογη διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, η επιβράβευση που σημειώθηκε στον Terraolivo IOOC 2020 του Ισραήλ, σε ένα διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας και κύρους, με δέκα (10) υψηλού επιπέδου βραβεύσεις σε δέκα (10) ισάριθμες συμμετοχές.

Ιδιαίτερα, αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου η επίτευξη του μοναδικού αριθμού των 203 διεθνών βραβεύσεων σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο, αριθμός  που σηματοδοτεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για ελαιοπαραγωγό που καλλιεργεί, παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά του βιολογικά ελαιοπροϊόντα (Single Estate organic producer).






























  



Οδός Εμπόρων