Vekrakos
Spartorama | Το νέο νομικό πλαίσιο για τις Αναπτυξιακές θέμα σύσκεψης στην Περιφέρεια

Το νέο νομικό πλαίσιο για τις Αναπτυξιακές θέμα σύσκεψης στην Περιφέρεια

Spartorama 18/07/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Το νέο νομικό πλαίσιο για τις Αναπτυξιακές θέμα σύσκεψης στην Περιφέρεια
Σημειώνεται ότι ο νέος νόμος περιορίζει τη συμμετοχή στις εν λόγω Αναπτυξιακές Εταιρείες μόνο οργανισμών της αυτοδιοίκησης
Οδός Εμπόρων

Η αναμόρφωση σε αυτοδιοικητικούς οργανισμούς των Αναπτυξιακών Εταιρειών των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού -όπως προβλέπει ο νέος νόμος Ν.4674/2020- αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα έγινε στην Τρίπολη, την Παρασκευή 17 Ιουλίου, με προέδρους και στελέχη των εν λόγω φορέων. 

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, μεταβάλλεται η διάρκεια της θητείας των διοικήσεων των Αναπτυξιακών η οποία πλέον θα είναι διετής και θα αλλάζει στο πλαίσιο των δημαιρεσιών, ενώ και οι αμοιβές θα διαμορφώνονται βάσει του ενιαίου μισθολογίου. 

Σημειώνεται ότι ο νέος νόμος περιορίζει τη συμμετοχή στις εν λόγω Αναπτυξιακές Εταιρείες μόνο οργανισμών της αυτοδιοίκησης, δίνοντας σχετική προθεσμία στους υπόλοιπους -μη αυτοδιοικητικού χαρακτήρα- εταίρους να αποσυρθούν. 

Στην εν λόγω σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι η πρώτη Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα προσαρμοστεί στις επιταγές του νέου νόμου θα είναι η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την σχετική διαδικασία μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο. 

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας θα αναλάβει υποστηρικτικό ρόλο τόσο για την Π.Ε. Μεσσηνίας, όσο και για την Π.Ε. Λακωνίας.


Οδός Εμπόρων