Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: «Ιατρικός Τουρισμός: Πρόταση για τη δημιουργία Σύγχρονου Κέντρου Αιμοκάθαρσης»

Νεοκλής Κρητικός: «Ιατρικός Τουρισμός: Πρόταση για τη δημιουργία Σύγχρονου Κέντρου Αιμοκάθαρσης»

Spartorama 04/08/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Νεοκλής Κρητικός: «Ιατρικός Τουρισμός: Πρόταση για τη δημιουργία Σύγχρονου Κέντρου Αιμοκάθαρσης»
«Για να καταστήσουμε το τμήμα απόλυτα λειτουργικό και επαρκές για τους ασθενείς, οι οποίοι έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης, αλλά και για να προσελκύσουμε ξένους τουρίστες αιμοκαθαιρόμενους»
Οδός Εμπόρων

Με μια σειρά επαφών στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Τουρισμού ο κ. Κρητικός ανέλυσε τα οφέλη που θα είχε για την τοπική και ευρύτερη κοινωνία των Μολάων η αναβάθμιση του τμήματος αιμοκάθαρσης της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Η αναβάθμιση αυτή θα μπορούσε να συνδυαστεί με την ανάπτυξη παράλληλα και του Τουρισμού, καθώς κάλλιστα θα μπορούσαν ξένοι τουρίστες - αιμοκαθαιρόμενοι να επιλέξουν τη Λακωνία για τις διακοπές τους.

Ο Κρητικός παρέδωσε τεύχος στους Υπουργούς με τίτλο:

«Ιατρικός Τουρισμός: Πρόταση για τη δημιουργία Σύγχρονου Κέντρου Αιμοκάθαρσης»

ενώ κατέθεσε ερώτηση και προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια (Α.Π. 8680/31-7-2020).

Ο κ. Κρητικός δήλωσε τα εξής: «Προωθούμε την αναβάθμιση και ανάπτυξη του τμήματος αιμοκάθαρσης της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων και για να καταστήσουμε το τμήμα απόλυτα λειτουργικό και επαρκές για τους ασθενείς, οι οποίοι έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης, αλλά και για να προσελκύσουμε ξένους τουρίστες αιμοκαθαιρόμενους. Θα συνδυάζουν έτσι τις διακοπές τους στην πανέμορφη Λακωνική γη, παράλληλα με τη θεραπεία τους».


Οδός Εμπόρων