Vekrakos
Spartorama | Το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα βοοειδή, συζητείται στη Μάνη

Το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα βοοειδή, συζητείται στη Μάνη

Spartorama 05/08/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα βοοειδή, συζητείται στη Μάνη
Πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας, πρόβλημα προστασίας του περιβάλλοντος, και ένα πρόβλημα που αφορά στην κακοποίηση και το βασανισμό των ζώων
Οδός Εμπόρων

Η Οικολογική Πολιτιστική Κίνηση Μέσα Μάνης (ΟΙ.ΠΟ.ΚΙΝΗΣΗ), σας προσκαλεί στη συνάντηση που διοργανώνει με θέμα την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος των ανεπιτήρητων και αδέσποτων βοοειδών και άλλων παραγωγικών ζώων. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020,  ώρα 7 το απόγευμα, στην ταβέρνα “ΚΑΜΠΙΝΑΡΑ” στον Πύργο Διρού (στο δρόμο προς τα Σπήλαια). 

Έχουν προσκληθεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων αρχών που εμπλέκονται στο πρόβλημα και την αντιμετώπισή του. 

Πρόκειται για ένα πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας με τους κινδύνους που εγκυμονεί για οδηγούς και οχήματα στο οδικό δίκτυο, ένα πρόβλημα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς απειλείται η λιγοστή βλάστηση αλλά και το πετρόκτιστο τοπίο, και βέβαια είναι και ένα πρόβλημα που αφορά στην κακοποίηση και το βασανισμό των ζώων, τα οποία υποσιτισμένα ταλαιπωρούνται στα πετρώδη εδάφη με μόνο λόγο ύπαρξης τους την είσπραξη επιδοτήσεων από τους ιδιοκτήτες τους. 

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι όχι μόνο η ανάδειξη του προβλήματος αλλά και η ανάδειξη των ευθυνών των αρμοδίων αρχών και κυρίως η ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε επιτέλους να δοθεί μια λύση και ο κάθε αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν και να καταθέσουν την άποψή τους στο πλαίσιο ενός γόνιμου και παραγωγικού διαλόγου. 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΗΛΑΚΟΣ
τηλ: 6932441789 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΥ
τηλ: 6977494498


Οδός Εμπόρων