Vekrakos
Spartorama | Στ. Αραχωβίτης: «Η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στη νεολαία και στο φιλότιμο των Ελλήνων για να αποποιηθεί τις ευθύνες της»

Στ. Αραχωβίτης: «Η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στη νεολαία και στο φιλότιμο των Ελλήνων για να αποποιηθεί τις ευθύνες της» - video

Spartorama 21/08/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική Υγεία
Στ. Αραχωβίτης: «Η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στη νεολαία και στο φιλότιμο των Ελλήνων για να αποποιηθεί τις ευθύνες της»
«Έχουμε άλλα μέτρα και σταθμά στα αεροπλάνα, άλλα στην ακτοπλοΐα, άλλα στα χερσαία σύνορα! Αυτό δείχνει σοβαρότητα στην αντιμετώπιση ενός τόσο μεγάλου κινδύνου;»
Οδός Εμπόρων

Στον Ant1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ήταν καλεσμένος ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ Αραχωβίτης, την Παρασκευή, 21 Αυγούστου, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: 

«Αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όχι ως αντιπολίτευση κραυγών είναι η δωρεάν παροχή μασκών στους μαθητές. Αλλά το βασικό είναι οι αποστάσεις. Και οι αποστάσεις για να ισχύσουν, σημαίνει, πρώτον, ότι πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο που αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, και δεύτερον, περισσότερες προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, έτσι ώστε να επιτηρηθούν τα παιδιά για τον τρόπο χρήσης μάσκας, και περισσότερες καθαρίστριες για την απολύμανση των τάξεων. 

Το να κουνάνε το δάχτυλο στελέχη της ΝΔ στους νέους και στο φιλότιμο των Ελλήνων, αποποιούμενοι την ευθύνη για τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της κυβέρνησης, δεν είναι η  σωστή πολιτική.  Οι ειδικοί επιστήμονες επισήμαναν τον κίνδυνο, η άτσαλη παύση των μέτρων προκειμένου να λειτουργήσει η οικονομία, να φέρει αυτά τα αποτελέσματα, αλλά η κυβέρνηση δεν ακούει. 

Έχουμε άλλα μέτρα και σταθμά στα αεροπλάνα, άλλα στην ακτοπλοΐα, άλλα στα χερσαία σύνορα! Αυτό δείχνει σοβαρότητα στην αντιμετώπιση ενός τόσο μεγάλου κινδύνου; Οι τουριστικοί πράκτορες και οι ξενοδόχοι είχαν ζητήσει επανειλημμένως κοινό πρωτόκολλο για όλες τις αφίξεις και τεστ μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο κάποιου στη χώρα. Η κυβέρνηση και οι πολίτες θα πρέπει να σκεφτούν πως θα ήταν τα πράγματα σήμερα, αν είχαν γίνει αυτά που ζήτησαν οι φορείς, κι αν είχαν ενισχυθεί οι δημόσιες δομές υγείας, τόσο στα νησιά, όσο και στα νοσοκομεία αναφοράς. Πότε περιμένετε δηλαδή να κάνετε προσλήψεις στην Υγεία;». 

 

Ακολουθεί  το βίντεο της συνέντευξης


Οδός Εμπόρων