Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: «Ερώτηση και Προτάσεις στη Βουλή, για τα Ανεπιτήρητα Παραγωγικά Ζώα, κυρίως στη Μάνη»

Νεοκλής Κρητικός: «Ερώτηση και Προτάσεις στη Βουλή, για τα Ανεπιτήρητα Παραγωγικά Ζώα, κυρίως στη Μάνη»

Spartorama 31/08/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Νεοκλής Κρητικός: «Ερώτηση και Προτάσεις στη Βουλή, για τα Ανεπιτήρητα Παραγωγικά Ζώα, κυρίως στη Μάνη»
«...οι Δήμοι στους οποίους έχουν εκχωρηθεί οι σχετικές αρμοδιότητες, δεν διαθέτουν ούτε την υποδομή, αλλά ούτε και την κατάλληλη στελέχωση για να εφαρμόσουν πολύπλοκες και δαιδαλώδεις διαδικασίες, οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν σε αδιέξοδο»
Οδός Εμπόρων

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Κρητικός κατέθεσε φάκελο με προτάσεις και σχετική ερώτηση την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή απευθυνόμενος στον  κ. Μάκη Βορίδη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που «σέρνεται» για χρόνια, ιδιαίτερα στη Μάνη. 

Ακολουθεί απόσπασμα:

«[...]

Είναι γεγονός πως η υπάρχουσα νομοθεσία, θεωρητικά καλύπτει πολλές από τις παραπάνω παραμέτρους, αλλά αφενός είναι αρκετά πολύπλοκη και αφετέρου οι Δήμοι στους οποίους έχουν εκχωρηθεί οι σχετικές αρμοδιότητες, δεν διαθέτουν ούτε την υποδομή, αλλά ούτε και την κατάλληλη στελέχωση για να εφαρμόσουν πολύπλοκες και δαιδαλώδεις διαδικασίες, οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Αυτός πιστεύουμε πως είναι και ο λόγος που το πρόβλημα σέρνεται εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, παρόλο που συνεχώς συμπληρώνονται και τροποποιούνται νόμοι και διατάξεις.

Απόδειξη όλων των παραπάνω, είναι οι συνεχείς προσπάθειες ρύθμισης της νομοθεσίας, οι συνεχείς ερωτήσεις-παρεμβάσεις-τροπολογίες στη Βουλή τα τελευταία χρόνια, τα συνεχιζόμενα ατυχήματα, οι καταστροφές των περιουσιών, καθώς και ο βασανισμός αυτών των ζώων τα οποία αρκετές φορές υποσιτίζονται. Επιπλέον απόδειξη αποτελεί και η αδυναμία των Δήμων να εφαρμόσουν την μέχρι τώρα νομοθετημένη διαδικασία.

Έχει πια καταστεί φανερό, πως χρειάζεται μια πιο απλή, ολοκληρωμένη και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και προς τούτο υπάρχουν κατά καιρούς προτάσεις που έχουν κατατεθεί».

Συμπληρωματικά κατατέθηκε στο υπουργείο φάκελος, στον οποίο αφενός τεκμηριώνεται το πρόβλημα και αφετέρου προτείνονται συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη λύση του ακανθώδους αυτού ζητήματος.  


Νεοκλής Δ. Κρητικός
Βουλευτής Λακωνίας
Νέα Δημοκρατία    


Οδός Εμπόρων