Vekrakos
Spartorama | Επιτυχής ολοκλήρωση εκδηλώσεων για τα Παλαιολόγεια 2017, στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού

Επιτυχής ολοκλήρωση εκδηλώσεων για τα Παλαιολόγεια 2017, στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού

Spartorama 31/05/2017 Εκτύπωση Παιδεία
Επιτυχής ολοκλήρωση εκδηλώσεων για τα Παλαιολόγεια 2017, στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού
Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τη σημασία του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. για την παιδεία και τον πολιτισμό γενικά αλλά ιδιαίτερα για την κοινωνία της Λακωνίας
Οδός Εμπόρων

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα Παλαιολόγεια 2017 στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.). Οι εισηγήσεις των διακεκριμένων πανεπιστημιακών Καθηγητών Απόστολου Καρπόζηλου, Ιωάννη Πολέμη, Σοφίας Κοτζάμπαση, Μελίτας Εμμανουήλ και Κωνσταντίνου Νιάρχου ανέδειξαν με σαφήνεια, τεκμηρίωση και ζωντάνια τις κύριες πτυχές του βασικού για την Παλαιολόγεια περίοδο θέματος της πολιτικής παρακμής και της πολιτισμικής άνθησης.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. και εξέφρασε την ολόθερμη στήριξή του προς αυτό. Η Διευθύντρια του Ινστιτούτου, Ομ. Καθηγήτρια κα Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου στον ερευνητικό και εκπαιδευτικό τομέα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην οργάνωση προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών από τον προσεχή Οκτώβριο με το σημαντικό για τη διαχρονία του ελληνικού πολιτισμού θέμα «Βυζαντινός Κόσμος: η σχέση του με την Αρχαιότητα και τον Νεότερο Ελληνισμό».

Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ομιλία του στην αξία του Βυζαντινού Πολιτισμού και τόνισε τη σημασία του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. για την παιδεία και τον πολιτισμό γενικά αλλά ιδιαίτερα για την κοινωνία της Λακωνίας.

Στο τέλος, η κα Ξανθάκη – Καραμάνου προσέφερε στον κ. Πρόεδρο τον καλαίσθητο τόμο με τα πρακτικά των τελευταίων συνεδρίων που οργάνωσε το Ινστιτούτο, καθώς και τιμητική πλακέτα, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες της για την στήριξή του προς το ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.


Οδός Εμπόρων