Vekrakos
Spartorama | Ευχές Νεοκλή Κρητικού για τα 40 χρόνια Ποιμαντορίας του σεπτού μας Ποιμενάρχη

Ευχές Νεοκλή Κρητικού για τα 40 χρόνια Ποιμαντορίας του σεπτού μας Ποιμενάρχη

Spartorama 02/09/2020 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Ευχές Νεοκλή Κρητικού για τα 40 χρόνια Ποιμαντορίας του σεπτού μας Ποιμενάρχη
«Έναν Αρχιερέα, φάρο, οδηγό, συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη στον πλησίον στις καθημερινές του δυσκολίες, με πλούσιο εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο»
Οδός Εμπόρων

Συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια ποιμαντορίας του σεπτού μας Ποιμενάρχη κ.κ. Ευσταθίου. Είναι τύχη αγαθή για την Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης να έχει ως οδηγό και πνευματικό πατέρα έναν Ιεράρχη που τα έργα του, η ζωή του και η θέση του στις καρδιές των πιστών, αλλά και στη συνείδηση των κληρικών της Εκκλησίας Ελλάδος κατέχουν περίοπτη θέση.

Η ζωή μας στην Σπάρτη, όπου ο Ποιμενάρχης μας ζει, αλλά και σε όλην την Μητρόπολη, είναι θα έλεγα ταυτισμένη με την διαποίμανση του. Οι βίοι όλων μας παράλληλοι και τεμνόμενοι, ενώ τα βιώματά μας από την παιδική μας ηλικία μέχρι και σήμερα έχουν μία σταθερά, τη μορφή και τη βιοτή του Ποιμενάρχη μας.

Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, κατά τον οποίο έχω τη δυνατότητα να μιλώ με τα κέντρα διοίκησης της Πολιτείας και της Εκκλησίας, διαπίστωσα ιδίοις όμμασι το μέγεθος, και την αξία του στο χώρο της Εκκλησίας και της Πολιτείας και τον σεβασμό που εκφράζει ο πιστός λαός του Θεού προς το πρόσωπό του.

Με την εκλογή, τη χειροτονία και τελικώς την ενθρόνιση του στις 28 Σεπτεμβρίου 1980 η Σπάρτη είχε την αγαθή τύχη να αποκτήσει Ποιμενάρχη αντάξιο των μεγάλων Ιεραρχών και Πατέρων της Εκκλησίας. Έναν Αρχιερέα, φάρο, οδηγό, συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη στον πλησίον στις καθημερινές του δυσκολίες, με πλούσιο εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο.

Του ευχόμαστε από καρδιάς έτη πολλά, πολύκαρπα και καλλίκαρπα!

Να έχουμε όλοι την ευχή του!     


Οδός Εμπόρων