Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/51066/

Spartorama - Print | Η Ντία Τζανετέα για την έγκριση της προμελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Η Ντία Τζανετέα για την έγκριση της προμελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Η Ντία Τζανετέα για την έγκριση της προμελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης
Θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης να πάρει σάρκα και οστά
Οδός Εμπόρων

Η ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης είναι αίτημα των πολιτών εδώ και 30 χρόνια. Με συνέπεια και επιμονή στον στόχο, υπερβαίνοντας εμπόδια και δυσκολίες,υλοποιήσαμε βήμα βήμα τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Με ταπεινότητα, χωρίς ανέξοδους και αδιέξοδους φανφαρονισμούς, το Νοέμβριο του 2018 προκηρύξαμε τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό.

Ο Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2019 του οποίου το αποτέλεσμα παρουσιάσαμε στο Διοικητήριο ΠΕ Λακωνίας στις 21 Αυγούστου 2019.

Αυτό το αποτέλεσμα εγκρίθηκε χθες 3 Σεπτεμβρίου 2020 από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων το οποίο δικαιώνει την προσπάθεια μας και μας κάνει υπερήφανους. Θα παραμείνουμε σταθερά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης να πάρει σάρκα και οστά.


Ντία Τζανετέα
τ. Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Περιφερειακή Σύμβουλος