Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/51068/

Spartorama - Print | Χρυσή Αυγή Σπάρτης: «Τα παιδιά των λαθρομεταναστών στα σχολεία της Σπάρτης;»

Χρυσή Αυγή Σπάρτης: «Τα παιδιά των λαθρομεταναστών στα σχολεία της Σπάρτης;»

Χρυσή Αυγή Σπάρτης: «Τα παιδιά των λαθρομεταναστών στα σχολεία της Σπάρτης;»
Οι φήμες οργιάζουν και οι πληροφορίες λένε πως κάτι τέτοιο προγραμματίζεται για το 4ο Δημοτικό σχολείο και το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, με την έλευση των λαθρομεταναστών στη Σπάρτη, η δημοτική αρχή μας διαβεβαίωνε ότι ήρθαν μόνο για 6 μήνες και πως ύστερα θα έφευγαν.

Τον περασμένο Ιανουάριο, μέλη της δημοτικής αρχής, μας παρουσίασαν κάποια έγγραφα της κυβέρνησης, που έλεγαν πως τα παιδιά των λαθρομεταναστών θα έπρεπε να εισέλθουν στα σχολεία της Σπάρτης και να μορφώνονται δίπλα στα δικά μας παιδιά. Με την παρέμβαση μας και υπό το φόβο της αντίδρασης των γονέων, των κηδεμόνων όσο και των πολιτών της Σπάρτης κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε.

Με τη νέα σχολική χρονιά οι φήμες οργιάζουν και οι πληροφορίες λένε πως κάτι τέτοιο προγραμματίζεται για το 4ο Δημοτικό σχολείο και το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, χωρίς μάλιστα να λάβει γνώση, πόσο μάλλον να ερωτηθεί, κανένας. Ούτε καν οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Σπάρτης, έτσι ώστε να τους φέρουν προ τετελεσμένων καταστάσεων.

Έχει περάσει ένας χρόνος και ακόμα δεν έχουμε λάβει γνώση, σαν πολίτες, για το καθεστώς παραμονής των ατόμων αυτών στην πόλη μας. Ούτε ποιοι είναι, τι κάνουν, πως ζουν και κυρίως ποια είναι η υγειονομική κατάσταση.

Η θέση μας είναι γνωστή: 

«Αν αυτοί ήρθαν για λίγο και μετά φύγουν, όπως μας διαβεβαίωνε η δημοτική αρχή, δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ λόγο, τα παιδιά τους να πάνε στα ίδια σχολεία με τα δικά μας παιδιά. Δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ λόγο, τα παιδιά τους να διδαχθούν στα Ελληνικά, μια γλώσσα που δεν κατέχουν. Εννοείτε ότι είμαστε υπέρ της μόρφωσης αυτών τον παιδιών, αλλά αυτό μπορεί να γίνει στη γλώσσα τους ή στα αγγλικά, στους χώρους διαμονής τους ή σε άλλους χώρους που θα επιβαρύνουν οικονομικά τις ΜΚΟ, που παίρνουν ένα σορό λεφτά για να τους «περιθάλπουν» και όχι την τσέπη του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη.

Το πολύπαθο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, χτυπημένο από ένα σορό μεταρρύθμισης τα τελευταία 40 χρόνια, όσο και από την είσοδο πολλών παιδιών αλλοδαπών, που ζουν στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, ακόμα και των εντελώς απροσαρμοστων, στην πλειονότητα τους, παιδιών των «ρομά», δεν έχει τη δυνατότητα για περαιτέρω εκπτώσεις ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσης των μαθητών». 

Αναμένουμε, μάταια μάλλον, απαντήσεις και σοβαρή ενημέρωση από τη δημοτική αρχή και ελπίζουμε σε δυναμικές αντιδράσεις των γονέων και των κηδεμόνων, καθώς τίθεται σοβαρό μαθησιακό και υγειονομικό θέμα των παιδιών μας.

 

Γραφείο τύπου
Χρυσή Αυγή Σπάρτης