Vekrakos
Spartorama | Βράβευση του Ποιμενάρχη μας από τον Δήμαρχο Δήμου Ευρώτα αμέσως μετά την εξαιρετική παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Βράβευση του Ποιμενάρχη μας από τον Δήμαρχο Δήμου Ευρώτα αμέσως μετά την εξαιρετική παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Πηγή 03/08/2017 Εκτύπωση Εκκλησία
Βράβευση του Ποιμενάρχη μας από τον Δήμαρχο Δήμου Ευρώτα αμέσως μετά την εξαιρετική παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου»
Του απενεμήθη εκ μέρους του Δήμου ειδικό μετάλλιο, για την πολυποίκιλη πνευματική και κοινωνική προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολή μας
Οδός Εμπόρων

Το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουλίου 2017, παρόντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, παρουσιάστηκε στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη μία εξαιρετική παράσταση με τίτλο: «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Επρόκειτο για την αφήγηση της γιαγιάς Φιλιώς, που περιγράφει την πραγματική ιστορία των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής, οι οποίοι ξεριζώθηκαν βίαια από τα χώματά τους, αλλά και το ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της θέλησης και του αγώνα για επιβίωση. Η μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη συγκλόνισε με την ερμηνεία της, υποδυόμενη την εμβληματική μορφή της Μικράς Ασίας, Φιλιώ Χαϊδεμένου, ενώ ο ταλαντούχος συμπατριώτης μας Ζαχαρίας Καρούνης συνόδευσε με τη φωνή του την πορεία της ηρωίδας στο χρόνο και ταξίδεψε μουσικά το κοινό στους παραδοσιακούς σκοπούς και αμανέδες της Σμύρνης. Η παράσταση δόθηκε υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ευρώτα ‘’Ευρώτειος Πολιτεία’’, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης.

Με την ολοκλήρωση της παράστασης, ο Δήμαρχος Δ. Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης απένειμε εκ μέρους του Δήμου στον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο ειδικό μετάλλιο, για την πολυποίκιλη πνευματική και κοινωνική προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αρχικά συνεχάρη θερμά τους συντελεστές της παράστασης, η οποία παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο τα τραγικά γεγονότα του ξεριζωμού των Μικρασιατών, επισημαίνοντας ότι τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες συντελούν στην μνήμη των γεγονότων και αποτελούν παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δ. Ευρώτα και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την τιμή που έκαναν στο πρόσωπό του, την οποία δεν γνώριζε, τονίζοντας ότι το όποιο καλό έργο έχει γίνει με τη βοήθεια του Θεού και την καλή συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ευχαρίστησε και για την οικονομική στήριξη στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης, το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας δίνουν τον αγώνα τους σε χαλεπούς καιρούς, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσφορά τους στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, έχοντας ως συμπαραστάτες τόσο τους ομογενείς μας όσο και το ευσεβές ποίμνιο του τόπου μας.


Οδός Εμπόρων