Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/5326/

Spartorama - Print | Η συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή (25/8), ο προπονητής της ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ Παναγιώτης Τζαναβάρας

Η συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή (25/8), ο προπονητής της ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ Παναγιώτης Τζαναβάρας

Η συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή (25/8), ο προπονητής της ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ Παναγιώτης Τζαναβάρας
«Δεν είναι ακόμα να μιλάμε για άνοδο»
Οδός Εμπόρων

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε ο προπονητής της Σπάρτης Παναγιώτης Τζαναβάρας, ο οποίος μίλησε για το ρόστερ, τις επόμενες προσθήκες που θα γίνουν σε αυτό, αλλά και τον στόχο των Λακώνων την νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Καταρχήν, να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ. Να ευχηθώ να έχουμε καλή συνεργασία. Είναι η πρώτη μας επικοινωνία. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ προπονητή και των δημοσιογράφων, γιατί οι κουβέντες είναι μεγάλο πράγμα πως λέγονται και πως τυπώνονται. Ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία στο διάστημα που θα βρίσκομαι εδώ.

Ήθελα να σας ενημερώσω για τις πρώτες ημέρες όσον αφορά την ομάδα. Ξεκίνησα όλα πριν από περίπου έναν μήνα, όταν δέχτηκα ένα τηλέφωνο από τον κύριο Νικόλαρο και με έπεισε ότι θα γίνει κάτι καλό στην ομάδα. Όλοι είχαμε τις επιφυλάξεις μας σχετικά με τα όσα είχαν γίνει στην Σπάρτη την περσινή σεζόν και αυτά που ακούγονταν το καλοκαίρι. Κι εγώ είχα τις επιφυλάξεις μου. Όμως τα πράγματα, όπως διαπιστώνω, είναι καλύτερα από ότι τα περίμενα. Νομίζω ότι το βλέπετε κι εσείς. Έχει οργανωθεί μια καλή ομάδα και οργανώνεται καλύτερα σιγά-σιγά, όσον αφορά και τη δομή και το έμψυχο δυναμικό και το διοικητικό κομμάτι και το οργανωτικό σε γενικές γραμμές. Υπάρχουν πράγματα που θεωρώ ότι πρέπει να φτιάξουμε και να οργανώσουμε στη συνέχεια, αλλά γενικά νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, γιατί ξαφνικά, από εκεί που δεν υπήρχε τίποτα, έχουν γίνει πολύ καλά βήματα προόδου.

Είμαστε στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας, αρχίζουν τα φιλικά από την Κυριακή. Θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της ομάδας και των ποδοσφαιριστών και σιγά-σιγά, δίνοντας πιο δυνατά φιλικά, όπως το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ή θα δούμε το επόμενο φιλικό ποιο θα είναι, έχουμε κλείσει ήδη με την Παναχαϊκή και έχουμε το παιχνίδι Κυπέλλου με τα Τρίκαλα. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια, θα μας δοθεί η δυνατότητα να δούμε ακριβώς τα χαρακτηριστικά των παικτών μας, ποιο σύστημα θα ακολουθήσουμε και πως θα βαδίσουμε στο πρωτάθλημα.

Γίνεται μια προσπάθεια καλή και δεν περισσεύει κανένας από αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, εμείς από την πλευρά μας σαν τιμ, οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση πάνω από όλα, αλλά ο κόσμος της πόλης πρέπει να βοηθήσει. Είμαστε σε ένα ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, το έχουμε κατανοήσει όλοι. Θεωρώ ότι πάμε προς τα πίσω. Βλέπετε πόσα προβλήματα υπάρχουν στη Β’ Εθνική, πόσες ομάδες δεν έχουν αρχίσει ακόμα, πόσες ομάδες έχουν τρομερά οικονομικά προβλήματα και θεωρώ ότι η Σπάρτη, που έκανε μια τρομερή πορεία τα τελευταία χρόνια και παρουσίασε ένα καλό σύνολο, έστω και με την παρένθεση των τελευταίων μηνών, δεν θα πρέπει να πάω πίσω. Ο κόσμος δεν θα πρέπει να αφήσει την ομάδα να πάει πίσω. 

Γιατί η ομάδα δεν ανήκει ούτε σε μένα, ούτε στον πρόεδρο. Η ομάδα ανήκει στην πόλη, στον νομό. Κι επειδή είμαι από διπλανό νομό και γνωρίζω πολύ καλά τις καταστάσεις, το πόσο ήθελε ο κόσμος να βρίσκεται η ομάδα στη Β’ Εθνική και είναι, δεν πρέπει κανένας να βάλει τον εγωισμό του πάνω από την ομάδα, αλλά πρέπει να βοηθήσει. Γιατί στην Ελλάδα είμαστε όλοι καλοί παίκτες, αλλά δεν είμαστε καλοί συμπαίκτες. Έχουμε έναν εγωισμό τρομερό και επειδή γυρίζω πάρα πολλούς νομούς με τη δουλειά μου, αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στον νομό Λακωνίας. Και γι’ αυτό είμαστε εδώ σαν χώρα και σαν δημόσιο, μας έχει φάει ο εγωισμός και το αν δεν είμαι εγώ μέσα, ας πάνε να πνιγούν. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν την ομάδα, ο καθένας από τη δική του πλευρά.

Στην ουσία θα ήθελα να καλέσω όλον τον κόσμο, της πόλης και του νομού, να βοηθήσουν την ομάδα. Το συζητάμε με τη διοίκηση και είναι ένα μεγάλο στοίχημα, γιατί η ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο της, από όλους τους τομείς».

Για το ρόστερ της ομάδας και τις επόμενες προσθήκες:

«Έχουμε 20 ποδοσφαιριστές και 4 τερματοφύλακες και πιστεύουμε πως θα αποκτήσουμε τις επόμενες μέρες 2-3 ποδοσφαιριστές για να κλείσει το ρόστερ. Ίσως έρθουν και κάποιοι μικροί».

Για το αν έχουν τεθεί οι στόχοι για τη νέα χρονιά:

«Είναι νωρίς. Μόλις δούμε όλο το υλικό, θα μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα., αλλά όποιοι παίκτες και να έρθουν και κλείσει το ρόστερ, η μεγαλύτερη δουλειά και ευθύνη ανήκει σε μένα, που πρέπει να βρω τη χημεία της ομάδας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είμαστε όλοι καινούργιοι, από τη διοίκηση μέχρι το τιμ και τους ποδοσφαιριστές, κι αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Οι ομάδες δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά χτίζονται. Το ποδόσφαιρο δεν είναι να πάρω 11 καλούς ποδοσφαιριστές και να τους βάλω στο γήπεδο να παίξουν, πρέπει να έχουν και μια συναισθηματική εξάρτηση μεταξύ τους εκτός από την αγωνιστική, το δέσιμο, τη χημεία».

Για τον στόχο της Σπάρτης τη νέα σεζόν:

«Στόχος της ομάδας είναι να παρουσιάσουμε μια πολύ  σοβαρή ομάδα μέσα στο γήπεδο, σε όλα τις φάσεις του παιχνιδιού και στην άμυνα και την επίθεση. Να την ευχαριστηθούμε κι εμείς που παίζουμε, αλλά και ο κόσμος».

Για το αν η άνοδος αποτελεί στόχο: 

«Δεν ξεκίνησε με αυτόν τον στόχο η ομάδα. Ακούω διάφορά επειδή έρχονται καλοί παίκτες, αλλά πρέπει να σας ενημερώσω, επειδή έχω μια εμπειρία πάνω στην κατηγορία, ότι η λέξη άνοδος εύκολα λέγεται, αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Νομίζω ότι δεν είναι ακόμα να μιλάμε για άνοδο, γενικά. Σαν οργάνωση, η ομάδα έχει σαν στόχο τώρα να φτιάξει μια καλή ομάδα κι από εκεί και πέρα όπου πάει καλύτερα γίνεται. Γενικά η ομάδα χρειάζεται οργάνωση, σε πολλούς τομείς. Αλλά αυτό θα έρθει βήμα-βήμα».

Για το αν το ρόστερ είναι για άνοδο: 

«Αναλόγως με τους μεσοεπιθετικούς που θα έρθουν θα δούμε. Η Β’ Εθνική είναι μια κατηγορία πολύ δύσκολη. Βλέπετε ομάδες, κολοσσούς οικονομικά, πόσο μεγάλες δυσκολίες έχουν. Θα ήθελα να είμαστε ταπεινοί στις δηλώσεις μας, γιατί ξαφνικά δεν είχαμε τίποτα και ξαφνικά μιλάμε για άνοδο. Θέλει πάρα πολύ δουλειά και πάρα πολύ οργάνωση. Για να επιτευχθεί μια άνοδος, πρέπει να την προετοιμάσεις. Και δεν προετοιμάζεται μέσα σε δύο εβδομάδες».

Για τους παίκτες που θα αποκτηθούν και τις θέσεις τους:

«Η ομάδα θα ενισχυθεί μεσοεπιθετικά».

Για το πώς τον έχει υποδεχτεί ο κόσμος: 

«Ο κόσμος είναι μουδιασμένος. Σε συζητήσεις που έχω κάνει, είναι πολύ επιφυλακτικοί με τα τεκταινόμενα. Είναι όμως και αισιόδοξοι, γιατί βλέπουν πως γίνονται κάποιες κινήσεις και το αρχικό μούδιασμα φεύγει και έρχεται μια αισιοδοξία και μια ελπίδα για την ομάδα. Αυτό έχω εισπράξει από τον κόσμο. Βλέποντας τους παίκτες και τη δουλειά που γίνεται, υπάρχουν ευχάριστα μηνύματα».

Για το αν είναι ευκαιρία για την Σπάρτη φέτος να κάνει μια καλή πορεία: 

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην κατηγορία και η Σπάρτη έχει την τύχη να μην έχει αυτά τα προβλήματα, οπότε έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να παρουσιαστεί δυνατή. Όλα εξαρτώνται από εμάς, από τη δουλειά μας, από την πειθαρχία μας, τη σοβαρότητά μας και από αυτό που θα δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για το ματς Κυπέλλου με τον ΑΟ Τρίκαλα: 

«Σε δύο εβδομάδες από τώρα θα είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Παίζουμε με μια καλή ομάδα, τα Τρίκαλα, και θα προσπαθήσουμε και ο στόχος μας θα είναι η νίκη».