Vekrakos
Spartorama | Μεγάλα οφέλη προσδοκά η ΠΕ Πελοποννήσου από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Μεγάλα οφέλη προσδοκά η ΠΕ Πελοποννήσου από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Spartorama 12/09/2017 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Μεγάλα οφέλη προσδοκά η ΠΕ Πελοποννήσου από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων
Με δεδομένη την εύρεση και την αξιοποίηση του κοιτάσματος φυσικού αερίου ανοίγονται νέες προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα πενήντα χρόνια για την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Οδός Εμπόρων

Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2017 στο ΦΕΚ η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το νέο οικόπεδο της Ελληνικής ΑΟΖ που εμπίπτει στα εδαφικά όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Ποιο συγκεκριμένα, το οικόπεδο οριοθετείται  στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Λακωνίας  και αυτό πρακτικά  σημαίνει ότι  η Περιφέρεια Πελοποννήσου δικαιούται  νόμιμα το 5 τοις εκατό από τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και τη συμμετοχή με εκπρόσωπό της στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης, πριν από την σύναψη του συμβολαίου παραχώρησης. 

Με δεδομένη την εύρεση και την αξιοποίηση του κοιτάσματος φυσικού αερίου ανοίγονται νέες προοπτικές ανάπτυξης  τα επόμενα πενήντα  χρόνια για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδ. Τζανετέα κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με το Στρατηγικό Σύμβουλο Δρ. Νίκο Λυγερό, εξέφρασε  την ικανοποίησή της για το γεγονός, ότι η Περιφέρεια θα έχει σημαντικά έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και δήλωσε ότι καθίσταται επιβεβλημένη η ανάγκη να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία στο στρατηγικό σχεδιασμό της περιοχής μας που θα σημάνει περαιτέρω επενδύσεις σε υποδομές αλλά και νέες θέσεις εργασίας σε μια κρίσιμη για την χώρα μας περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Ο κ. Λυγερός, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε στην έδρα της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, επισκεπτόμενος την Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδ. Τζανετέα ενημέρωσε για το νομοθετικό πλαίσιο και τις προβλέψεις ερευνών και αξιοποίησης της ΑΟΖ, ενώ ανέφερε ότι ειδικά για το συγκεκριμένο οικόπεδο τα προσδοκώμενα αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα είναι τεράστια, σε σχέση με τα υπόλοιπα οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ, κάτι που θα συμβάλει κατά πολύ στην ανάπτυξη της οικονομίας της γύρω περιοχής τα επόμενα χρόνια.




Οδός Εμπόρων