Vekrakos
Spartorama | Συνάντηση Σταύρου Αραχωβίτη με δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη

Συνάντηση Σταύρου Αραχωβίτη με δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη

Spartorama 06/10/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία
Συνάντηση Σταύρου Αραχωβίτη με δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη
Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης για την διάβρωση στην παραλία του Ξηφιά
Οδός Εμπόρων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη στο Δημαρχείο στους Μολάους πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σταύρος Αραχωβίτης, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, μαζί με εκπροσώπους της Ν.Ε Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και το νομό Λακωνίας ευρύτερα.

Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η συζήτηση εστιάστηκε στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του πληθυσμού και τον περιορισμό διάδοσης της ασθένειας. Με την έναρξη της ελαιοσυλλογής και την ανάγκη για περισσότερα εργατικά χέρια, αλλά και την έλευση του χειμώνα, αυξάνει ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας.

Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης για την διάβρωση στην παραλία του Ξηφιά. Ο δήμαρχος τόνισε ότι προέχει η αποκατάσταση της πρόσβασης. Σχετικά με την διάβρωση, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Στ. Αραχωβίτη ότι έχει λάβει προσφορά για εκπόνηση ειδικής μελέτης. Ο βουλευτής από την πλευρά του, ανέλαβε την δέσμευση να διερευνήσει τρόπο χρηματοδότησης της ακτομηχανικής μελέτης.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της παράκαμψης της πόλης της Μονεμβασιάς ώστε να ομαλοποιηθεί η ροή εντός της πόλης.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης ευχήθηκε στον Δήμαρχο δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του στις νέες συνθήκες που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε σήμερα λόγω της υγειονομικής κρίσης, και τόνισε ότι και από τη θέση του βουλευτή της μείζονος αντιπολίτευσης θα σταθεί αρωγός στις ανάγκες του Δήμου, όπως έπραξε με συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια.


Οδός Εμπόρων