Vekrakos
Spartorama | Συμπεράσματα ενημερωτικής συνάντησης «Κορωνοϊός covid-19 και σχολικές μονάδας»

Συμπεράσματα ενημερωτικής συνάντησης «Κορωνοϊός covid-19 και σχολικές μονάδας»

Spartorama 11/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Υγεία
Συμπεράσματα ενημερωτικής συνάντησης «Κορωνοϊός covid-19 και σχολικές μονάδας»
Τι καταλάβαμε από την ενημέρωση των ιατρών
Οδός Εμπόρων

Η Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας διοργάνωσε την Κυριακή 11/10/2020 στις 10:30π.μ., ενημερωτική συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα: «Κορωνοϊός covid-19 και σχολικές μονάδες» (βλέπε και άρθρο εδώ).

Τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας εκπροσώπησαν οι ιατροί:

  • Παναγιώτης Ανδριόπουλος
  • Παρασκευάς Κουτσοβίτης
  • Μαριαλένα Σαλαπάτα

οι οποίοι σύμφωνα με την αποστολέα («Μία Απηυδισμένη Μητέρα») των παρακάτω, ενημέρωσαν ότι:

  1. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα-μελέτη για τις μακροπρόθεσμες ψυχοσωματικές συνέπειες της πολύωρης χρήσης μάσκας από παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. (Αγνοώντας, εσκεμμένα ή μη, να απαντήσουν αυτή την ερώτηση γονέα, λογικά, λοιπόν συμπεραίνουμε το παραπάνω).
  2. Ο Π.Ο.Υ. εξαγγέλλει κατευθυντήριες οδηγίες γενικά, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε τοπική κοινωνία να εφαρμόσει τη δική της πολιτική. Άρα, οι οδηγίες και οι συστάσεις του Π.Ο.Υ., μέλος του οποίου είναι και η Ελλάδα, μπορούν να αγνοηθούν – όπως και γίνεται. Ποιος λοιπόν ο ρόλος του;
  3. Από τους τρεις βασικούς κανόνες μη διασποράς του ΕΟΔΥ (αποστάσεις, μάσκα, υγιεινή) στις σχολικές μονάδες εφαρμόζεται μόνο η μάσκα αυστηρά. Οι άλλοι δύο, αφού δε μπορούν να τηρηθούν, δεν πειράζει...και το λίγο καλό είναι από το τίποτα. Και ας μη φοριέται η μάσκα σωστά από τα παιδιά, λόγω έλλειψης δεξιοτήτων. Και αυτό καλό είναι και ας μην έχει καμία ουσία. Και ας τη βγάζουν για να φάνε. Δεν πειράζει, την ώρα του φαγητού ο ιός δε μεταδίδεται (προσωπικό συμπέρασμα).
  4. Οι ορισμένοι εκπαιδευτικοί από το σύλλογο διδασκόντων ως διαχειριστές κρούσματος covid 19, δε χρειάζεται να έχουν κάποιες παραπάνω γνώσεις. «Διαχειρίζονται» το παιδί με συμπτώματα, όπως κάθε άλλη φορά. Αλλά πρέπει να καλλιεργείται η τρομολαγνεία (προσωπικό συμπέρασμα).

Η κ. Λινού ήταν σαφέστατη σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό κανάλι: Η χρήση μάσκας δεν προστατεύει όταν δεν τηρούνται οι αποστάσεις και η υγιεινή των χεριών.

Τώρα γιατί οι του Υπουργείου Παιδείας επιμένουν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προνήπιο... τα συμπεράσματα δικά σας. 

 

Μία Απηυδισμένη Μητέρα


Οδός Εμπόρων