Vekrakos
Spartorama | «Η Αλήθεια για την (δήθεν) σωτηρία του Ξιφιά Μονεμβασίας (Νομίων)», από τον Πέτρο Αλευρά

«Η Αλήθεια για την (δήθεν) σωτηρία του Ξιφιά Μονεμβασίας (Νομίων)», από τον Πέτρο Αλευρά

Spartorama 22/10/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
«Η Αλήθεια για την (δήθεν) σωτηρία του Ξιφιά Μονεμβασίας (Νομίων)», από τον Πέτρο Αλευρά
«Δημιουργείται κατά αυτόν τον τρόπο ψευδές κλίμα, ευνοϊκό όμως για τους υπαιτίους της οικολογικής και περιβαλλοντικής καταστροφής, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από αυτούς στις εμπλοκές τους με την Δικαιοσύνη»
Οδός Εμπόρων

Από το κ. Πέτρο Π. Αλευρά, Ιατρό Χειρουργό, λάβαμε το παρακάτω σημείωμα, μαζί με πληθώρα φωτογραφικού - αποδεικτικού υλικού το οποίο και αναδημοσιεύουμε αυτούσιο.

«Από το υλικό το οποίο σας αποστέλλεται προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή είναι απότοκος των παράνομων παρεμβάσεων των παράκτιων ιδιοκτητών και των αυτοδιοικητικών αρχών που σήμερα εμφανίζονται ως Κίνηση Πολιτών για την δήθεν προστασία του Ξιφιά αποδίδοντας τις αυθαιρεσίες τους σε δήθεν διάβρωση της ακτής ενώ οι λοιπές όμορες παραλίες παραμένουν απρόσβλητες και ακέραιες από την διάβρωση, παραπλανώντας μέσα μαζικής ενημέρωσης και διαδικτυακούς ιστότοπους και βουλευτές που απευθύνουν σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή. 

Δημιουργείται κατά αυτόν τον τρόπο ψευδές κλίμα, ευνοϊκό όμως για τους υπαιτίους της οικολογικής και περιβαλλοντικής καταστροφής, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από αυτούς στις εμπλοκές τους με την Δικαιοσύνη.

Παρακαλείστε όπως αξιοποιήσετε το εν λόγω υλικό προκειμένου να σταματήσουν οι ανθρώπινες παρεμβάσεις, να τηρηθεί η υφισταμένη νομοθεσία και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της καταστροφής, συνεργαζόμενος και ενημερώνοντας και τους υπόλοιπους Συναδέλφους σας Βουλευτές (κ.κ. Δαβάκη, Αραχωβίτη) καθώς και τους πολιτευτές της περιοχής σας αλλά κυρίως τα Αρμόδια Όργανα της Πολιτείας τα οποία είναι επιφορτισμένα με τον έλεγχο του αιγιαλού της παραλίας και των ακτών (ΓΕΝ, ΥΕΝ, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, Περιφέρεια και τα όργανα της κ.λπ) προκειμένου να αποδοθεί και πάλι στους Πολίτες ο αιγιαλός και η παραλία Ξιφιά που έχει καταληφθεί από τους παράκτιους ιδιοκτήτες, και οι οποίοι χρησιμοποίησαν μελέτη ιδιώτη μηχανικού για δήθεν διάβρωση που συντάχθηκε μετά από παραγγελία των ίδιων προκειμένου να ελαφρύνουν τη θέση τους ενώπιον των Δικαστηρίων. 

Να γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων γνωρίζει πολύ καλά την ανωτέρω περιγραφόμενη αληθή και αδιαμφισβήτητη κατάσταση της περιοχής, (πλην της δήθεν Κινήσεως Πολιτών η οποία καίτοι γνωρίζει την πραγματικότητα αυτή την διαστρεβλώνει επ΄ ωφελεία και αμνηστία των υπευθύνων της περιβαλλοντικής και οικολογικής καταστροφής και οι οποίοι ταυτίζονται με την δήθεν κίνηση πολιτών). 

Μετά τιμής,

Πέτρος Π. Αλευράς
Ιατρός Χειρουργός
»


Ως παροχή διευκρινήσεων που ζητήθηκε από την πλευρά μας, απάντησε:

«Η επιστολή αυτή (σ.σ. η παραπάνω) απευθύνεται δημόσια στον συνάδελφό μου χειρουργό αξιότιμο βουλευτή κύριο Νεοκλή Κρητικό αλλά και σε κάθε άλλον ο οποίος μπορεί με τον τρόπο του να βοηθήσει ώστε να σταματήσει η οικολογική και περιβαλλοντική περιβαλλοντική καταστροφή που επί χρόνια εξυφαίνεται στον Ξιφιά Λακωνίας, όπως είναι οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού μας, οι πολιτευτές και τα μέσα μαζικής ενημερώσεως που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και έχουν ως εκ τούτου ιδιαίτερη ευαισθησία.

Τον τελευταίο καιρό υπήρξαν προσπάθειες κύκλων να εμφανίσουν τις παράνομες αυτές παρεμβάσεις ως αποτέλεσμα της διάβρωσης των ακτών από τα καιρικά φαινόμενα...

Οι ακτογραμμές της περιοχής της Μονεμβασιάς  αφ΄ ενός είναι από τις πλέον σταθερές όπως έχει ανακοινωθεί σε σημαντικά γεωλογικά συνέδρια και αφ΄ ετέρου οι συγκεκριμένες φωτογραφίες με βεβαία χρονοημερολόγια αποτελούν αδιαμφισβήτητα στοιχεία και είναι ο αψευδής μάρτυς της αλήθειας για την παραλία του Ξιφιά.

Είναι σαφές ότι γίνεται προσπάθεια δημιουργία κλίματος το οποίο είχε σκοπό τη συγκάλυψη της μιας και μοναδικής αλήθειας ότι η καταστροφή αυτή εγένετο από βέβηλα ανθρώπινα χέρια προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες και προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.».





































  



Οδός Εμπόρων