Vekrakos
Spartorama | Συνεχίζεται η κωλυσιεργία του Δήμου σχετικά με το θέμα της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης

Συνεχίζεται η κωλυσιεργία του Δήμου σχετικά με το θέμα της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης

Spartorama 22/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Συνεχίζεται η κωλυσιεργία του Δήμου σχετικά με το θέμα της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης
Δυστυχώς, στη συνεδρίαση της 21-10-2020, ΟΥΤΕ το έγγραφο ερώτημά μας διαβάστηκε από το προεδρείο, ΟΥΤΕ ο κ. Δήμαρχος απάντησε σ’ αυτό
Οδός Εμπόρων

Η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, απέστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, την ακόλουθη επιστολή:

«Προς: Τον κ. Μοιράγια Σπυρίδωνα., Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης 

κ. Πρόεδρε, 

Στις 20-10-2020, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της «Ώρας του Δημότη», η οποία, από το 2016, προβλέπεται στο νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβάλλαμε, εν όψει της συνεδρίασης της 21-10-2020, έγγραφο ερώτημα προς τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει ή πρόκειται να κάνει προς την κατεύθυνση υλοποίησης της θετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, αφού σύμφωνα με το N.3463/2006 (ΦΕΚ Α 114/30.6.2006) ΑΡΘΡΟ 86, παρ. 1β, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ορίζεται σαφώς ότι: 

1. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τη διασφάλιση της ενότητας της τοπικής κοινωνίας. Ειδικότερα, ο δήμαρχος:

...

β) Εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της δημαρχιακής επιτροπής. 

Δυστυχώς, στη συνεδρίαση της 21-10-2020, ΟΥΤΕ το έγγραφο ερώτημά μας διαβάστηκε από το προεδρείο, ΟΥΤΕ ο κ. Δήμαρχος απάντησε σ’ αυτό.

Κατόπιν τούτου αιτούμεθα  όπως  κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια της θεσμοθετημένης «Ώρας του Δημότη», ανακοινώσετε στο δημοτικό συμβούλιο το περιεχόμενο της έγγραφης ερώτησής μας και υπάρξει απάντηση από τον κ. Δήμαρχο, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι  ο Κανονισμός Λειτουργίας  του Δημοτικού Συμβουλίου  προβλέπει κι επιτάσσει τα παρακάτω:

«Σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθιερώνεται η ώρα του δημότη, διάρκειας 20 λεπτών.

Οι Δημότες εγγράφονται για ερωτήσεις- τοποθετήσεις στην αρχή της συνεδρίασης.

Χρόνος κάθε δημότη ορίζονται τα δυο (2) λεπτά, όπως στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Οι απαντήσεις δίνονται από τον κ. Δήμαρχο ή αρμόδιο Αντιδήμαρχο ή Πρόεδρο Νομικού Προσώπου ή επικεφαλής παράταξης άμεσα ή στην επόμενη ώρα του δημότη.»

 

Σπάρτη 22-10-2020
Η Επιτροπή των Κατοίκων»


Οδός Εμπόρων