Vekrakos
Spartorama | Μαχόμενη Εκπαίδευση: «Καταδίκη της βίας και του εκφοβισμού»

Μαχόμενη Εκπαίδευση: «Καταδίκη της βίας και του εκφοβισμού»

Spartorama 02/11/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Παιδεία
Μαχόμενη Εκπαίδευση: «Καταδίκη της βίας και του εκφοβισμού»
«Αντικρίσαμε τις θλιβερές εικόνες του εξευτελισμού του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ από μια ομάδα κουκουλοφόρων...»
Οδός Εμπόρων

Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου έξαρση βίαιων και εκφοβιστικών συμπεριφορών σε πρόσωπα της εκπαίδευσης, προερχόμενες από περιθωριακές ομάδες ατόμων αλλά και μεμονωμένους «λύκους». Η αρχή έγινε με τη δολοφονία του Σαμουέλ Πατί στη Γαλλία, την οποία καταδικάσαμε άμεσα και απερίφραστα ως ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και για την οποία τηρείται σήμερα ενός λεπτού σιγή στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας.

Έπειτα από λίγες ημέρες γνωρίσαμε και στη χώρα μας το ρυπαρό πρόσωπο της φασιστικής νοοτροπίας περιθωριακών ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα στους χώρους των ελληνικών πανεπιστημίων, επιβάλλοντας την ολοκληρωτική συμπεριφορά τους διαπομπεύοντας πανεπιστημιακούς δασκάλους. Αντικρίσαμε τις θλιβερές εικόνες του εξευτελισμού του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ από μια ομάδα κουκουλοφόρων, που κατέστρεψαν το γραφείο του και τους παρακείμενους χώρους αλλά και τον υποχρέωσαν να φορέσει μια ταμπέλα με τίτλο «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»…

Είναι βαθιά προσβλητικό και ανεπίτρεπτο το γεγονός αυτό. Βρίσκει σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την κοινωνία να το αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο τρόπο. Κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν μπορεί να μένει απαθής και να μην καταδικάζει τέτοιες φασιστικές πρακτικές. Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών αλλά και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις όλων των βαθμίδων να αντιδράσουν και να εκφράσουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την αντίθεση και τον αποτροπιασμό τους στις ολοκληρωτικές αυτές πρακτικές που μας πηγαίνουν δεκαετίες πίσω, σε μαύρες εποχές φασιστικών καθεστώτων. Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση μας και ζητάμε τη συνδρομή όλων, ώστε αυτή η ενέργεια να μην μείνει ατιμώρητη και να είναι η τελευταία που πληγώνει βάναυσα και αμαυρώνει έναν χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, έναν πανεπιστημιακό χώρο.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Οδός Εμπόρων