Vekrakos
Spartorama | Οι Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί της Λακεδαίμονος απέχουν από τις Εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Οι Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί της Λακεδαίμονος απέχουν από τις Εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Spartorama 05/11/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Οι Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί της Λακεδαίμονος απέχουν από τις Εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων
«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε το αποτέλεσμα το οποίο ήδη θεωρούμε νόθο αφού έχουν αποσυρθεί όλες οι υποψηφιότητες»
Οδός Εμπόρων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ
«Ο ΠΛΗΘΩΝ»

 

Παγκόσμια πρωτοτυπία για την κ.Κεραμέως! Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που θα γίνουν «εκλογές» με υποψηφίους που έχουν ήδη παραιτηθεί! 

Όλες οι παρατάξεις έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους στο ΚΥΣΠΕ / ΑΠΥΣΠΕ από τις 22/10/2020 και, ενώ οι συνδυασμοί των υποψηφίων στα ΠΥΣΠΕ καταθέτουν μαζικά τις αποσύρσεις τους, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δηλώνει ότι προχωρά κανονικά στις ηλεκτρονικές «εκλογές» της 7ης Νοεμβρίου 2020, αποστέλλοντας, μάλιστα, τη σχετική ενημέρωση στο προσωπικό μας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο! Η ανακοίνωση δε στον ιστότοπο του υπουργείου καλεί, προκλητικά, τους εκπαιδευτικούς «να εκμεταλλευτούν και να παραδώσουν σε όλους τους Έλληνες ένα μάθημα δημοκρατίας»! 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ»  κρίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης καλεί όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουμε από κοινού ένα αληθινό μάθημα δημοκρατίας στην κ. Κεραμέως ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ από τις κάλπικες εκλογές που διοργανώνει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πατηθεί ο συγκεκριμένος σύνδεσμος που θα σταλεί και θα αφορά την εξατομικευμένη διαδικτυακή διεύθυνση (URL) από την εταιρία Zeus Elections (elections@minedu.zeus.grnet.gr) για τη συμμετοχή μας στις «εκλογές» φάρσα. 

Προφανώς η κ. Κεραμέως έχει πολύ διαφορετικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας αφού εδώ και καιρό έχει κλειστή την πόρτα του διαλόγου με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και εφαρμόζει συστηματικά το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για να «ελέγξει» τον χώρο της εκπαίδευσης. Μόλις πρόσφατα, καταστρατηγώντας για άλλη μια φορά (βλ. κάμερες στην τάξη) τη διαδικασία διαλόγου στη Βουλή, κατέθεσε εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο (Ν.4738/27-10-2020 ΥπΟικ «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις») τροπολογία που την καθιστά απόλυτη κυρίαρχο στα θέματα που αφορούν τις εκλογές, υπερβαίνοντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Με την τροπολογία αυτή, η κ. Κεραμέως εξουσιοδοτείται να αλλάζει, να καταργεί και να ακυρώνει, σε όποιο στάδιο κι αν εκκρεμεί, όλα όσα αφορούν την εκλογική διαδικασία κατά παρέκκλιση των νόμων και διατάξεων που τη διέπουν! 

Η αντιπαράθεση, δεν αφορά μόνο στις ηλεκτρονικές «εκλογές» με τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που επιλέγει η ηγεσία του υπουργείου παιδείας για να αναμετρηθεί με τους εκπαιδευτικούς. Με τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την οποιαδήποτε «εκλογική» ή «άλλη» διαδικασία. Ως εκπαιδευτικοί, πέρα από το διδακτικό και παιδαγωγικό μας έργο έχουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο· των υπερασπιστών της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου και της αλήθειας. 

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε τον κλάδο σε καθολική ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές «εκλογές» της κ.Κεραμέως. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε το αποτέλεσμα το οποίο ήδη θεωρούμε νόθο αφού έχουν αποσυρθεί όλες οι υποψηφιότητες. Καλούμε όλες τις παρατάξεις να συνταχθούν με τις αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ και να ανακοινώσουν ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές - παρωδία! 

Δεν ενεργοποιούμε καμία εξατομικευμένη διαδικτυακή διεύθυνση (URL) που θα σταλεί στο e-mail μας από την Zeus Elections  

Με την ΑΠΟΧΗ στέλνουμε, επίσης, ένα ηχηρό μήνυμα: 

  • Διαμαρτυρίας για τα ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ σχολεία, έναντι της πανδημίας, με τα 25άρια τμήματα.
  • Αντίθεσης για τις ΚΑΜΕΡΕΣ στην τάξη.
  • Κατάργησης των ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ σχέσεων εργασίας με 3μηνες, 6μηνες και 9μηνες συμβάσεις.
  • Αντίδρασης για τη συστηματική ΑΠΑΞΙΩΣΗ των εκπαιδευτικών, της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας από την Πολιτεία.
  • Απαίτησης για μαζικούς ΜΟΝΙΜΟΥΣ διορισμούς.
  • Διεκδίκησης για ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μονίμων και αναπληρωτών.
  • Κατοχύρωσης του συνταγματικού δικαιώματος όλων των παιδιών για ΙΣΟΤΙΜΗ και δωρεάν πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία ειδικά εν μέσω πανδημίας. 

Με την ΑΠΟΧΗ κάνουμε, επίσης, σαφές στην κ.Υπουργό ότι δεν μας πτοούν ούτε οι πρόσφατες εκφοβιστικές υπενθυμίσεις της, ανήμερα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ της 15ης Οκτωβρίου, για τις περικοπές των αποδοχών και του 30ωρου υποχρεωτικής παρουσίας μας στα σχολεία. 

Παρά την άθλια οικονομική μας κατάσταση, εμείς οι εκπαιδευτικοί, θα δώσουμε, ξανά, τη μάχη της αξιοπρέπειας που τόσο πολύ ανάγκη έχει ο τόπος. Αυτό απαιτεί η συνείδησή μας, αυτό θεμελιώνει τη Δημοκρατία μας. 


Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Οδός Εμπόρων