Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/54499/

Spartorama - Print | Ο Τραμπ διόρισε την ομογενή Ελένη Ρούμελ πρόεδρο Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Ο Τραμπ διόρισε την ομογενή Ελένη Ρούμελ πρόεδρο Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Ο Τραμπ διόρισε την ομογενή Ελένη Ρούμελ πρόεδρο Δικαστηρίου των ΗΠΑ
Η καταγωγή της από την πλευρά της μητέρας της είναι από τα Καρδάμυλα της Χίου και από τον πατέρα της από το χωριό Βορδόνια της Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Η ομογενής Ελένη Ρούμελ αναδείχθηκε η νέα πρόεδρος του Δικαστηρίου των ΗΠΑ για ομοσπονδιακά αδικήματα. Πριν από οκτώ μήνες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διόρισε την ομοσπονδιακή δικαστή στον Λευκό Οίκο για να χειρίζεται υποθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, καθιστώντας την μια από τις πρώτες Ελληνοαμερικανίδες στο πόστο αυτό. 

Η Ελένη Μαρία Ρούμελ γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον το 1974. Η καταγωγή της από την πλευρά της μητέρας της είναι από τα Καρδάμυλα της Χίου και από τον πατέρα της από το χωριό Βορδόνια της Σπάρτης. Ο Άντυ και η Τίνα Μανάτου είναι νονοί της Ελληνοαμερικανίδας δικαστού. 

Η ομογενής δικαστής σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Tulane και στο Wake Forest, ενώ παρακολούθησε και πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Flinders της Αυστραλίας. 

Εργάστηκε σε πολλές εταιρείες και οργανισμούς, ιδρύματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μεταξύ αυτών στη Nelson Mullins Riley & Scarborough. Επίσης, εργάστηκε ως δικηγόρος και για τον δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ (William H. Pauley), στο Δικαστήριο της νότιας περιφέρειας Νέας Υόρκης. Από το 2012 έως το 2018 εργάστηκε ως δικηγόρος στο γραφείο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ από το 2018 έως σήμερα είναι στο γραφείο του αντιπροέδρου της Αμερικής, Μάικ Πενς, ως αναπληρώτρια δικηγόρος. Στο παρελθόν ήταν και βοηθός καθηγητή στο Charleston School of Law με ειδίκευση στην πνευματική ιδιοκτησία.