Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/54549/

Spartorama - Print | Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Τι ισχύει με την ατομική άθληση από την Παρασκευή

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Τι ισχύει με την ατομική άθληση από την Παρασκευή

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Τι ισχύει με την ατομική άθληση από την Παρασκευή
Οι διευκρινίσεις του Νίκου Χαρδαλιά
Οδός Εμπόρων

Στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιά και θα ισχύουν από την Παρασκευή (13/11) έκανε διευκρινίσεις και για την ατομική άθληση. Πόσοι και πού μπορούν να ασκούνται ατομικά. 

Εκτός από την ανακοίνωση του περιορισμού της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα από τις 21:00 έως τις 05:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε και ειδική αναφορά στην άθληση. 

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιά ανέφερε πως η ατομική άθληση δεν αφορά την προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά την ατομική άθληση έως τρία άτομα. 

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι η άσκηση θα πρέπει να γίνεται κοντά στην οικία, ενώ το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται

Αναλυτικά ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε για την άθληση: «Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση διευκρινίζουμε ότι αυτή ΔΕΝ αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. 

Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται, πόσω μάλλον που η Επιτροπή των Επιδημιολόγων ομόφωνα απέρριψε το σχετικό αίτημα, βασισμένη τόσο σε επιδημιολογικά αλλά και σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων». 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους μπορείτε να βγείτε από το σπίτι μετά τις 21:00

Σε τρεις θα ανέρχονται πλέον οι λόγοι για τους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να βρεθούν εκτός της οικίας τους τις βραδινές ώρες από την ερχόμενη Παρασκευή καθώς σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πρόκειται να τεθούν σε ισχύ νέοι περιορισμοί κυκλοφορίας. 

Ο περιορισμός στην κυκλοφορία πρόκειται να ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και αφορά όλη την Ελλάδα. 

Ωστόσο, υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους κάποιος θα μπορεί να βγει από το σπίτι του από τις 21.00 έως τις 05.00 και αυτοί είναι οι εξής: 

  • εργασία
  • υγεία
  • και μικρή βόλτα των κατοικίδιων σε κοντινή απόσταση από την οικία

newsbeast.gr