Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/54630/

Spartorama - Print | Με τη ματιά του «Επίκαιρου»: Η Παναγία και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Βουλή

Με τη ματιά του «Επίκαιρου»: Η Παναγία και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Βουλή

Με τη ματιά του «Επίκαιρου»: Η Παναγία και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Βουλή
Μην μας διαφεύγει ότι τα πιο όμορφα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή είναι όσα δεν πληρώνονται με χρήμα, και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η αγάπη κι ο Χριστός είναι πρώτα απ’ όλα αγάπη
Οδός Εμπόρων

Μετά το αφιέρωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαιτέρως στην Πολεμική Αεροπορία μπροστά στο κτήριο της Βουλής με την ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής της Παναγίας μας την 21η Νοεμβρίου εκδηλώθηκαν αντιδράσεις από κόμματα της αριστεράς. Αυτά που εμβαπτίζουν στη λέξη δημοκρατία μόνο τις απόψεις τους και χαρακτηρίζουν φασιστικές όλες τις απόψεις που υποστηρίζουν θρησκεία και πατρίδα. Τα κόμματα και τους οπαδούς τους που αρκετοί απ’ αυτούς αυτοχαρακτηρίζονται διεθνιστές, που θέλουν επί της ουσίας να καταργήσουν τα σύνορα, που χαίρονται βλέποντας όλα τα τελευταία χρόνια να παραχαράσσεται η ιστορία, να απογυμνώνεται η γλώσσα, να χλευάζεται η θρησκεία και η παιδεία να έχει ως βασικό σκοπό της την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με μονοψήφιους βαθμούς και τη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών (δηλαδή των παιδιών μας) χωρίς κανένα σεβασμό στο ιστορικό μας γίγνεσθαι, χωρίς ουσιαστική μόρφωση, έχοντας μοναδικό σκοπό το προσωπικό όφελος με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια. Μην ξεχνάμε επίσης ότι πολίτες χωρίς αξίες και ιδανικά, χωρίς δημιουργικούς (κι όχι καταστροφικούς) προβληματισμούς είναι πολύ εύκολα αγόμενοι και φερόμενοι από οποιαδήποτε εξουσία.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, στην πατρίδα μας που γέννησε δημοκρατία και πολιτισμό απ’ τα αρχαία χρόνια, κράτησε γλώσσα και πίστη 400 χρόνια σκλαβωμένη για να μπορέσει στη συνέχεια να ξαναβρεί τη λευτεριά της. Που θεωρητικά ανίσχυρη έγραψε το έπος του ’40 αντιμετωπίζοντας την κραταιά ιταλική πολεμική δύναμη, αποδεικνύοντας πως πάνω απ’ όλα μετράει η ψυχή του Έλληνα και η αγάπη για Χριστό και πατρίδα.

Για να πάρει όμως αυτόν τον κατήφορο η Ελλάδα έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης. Ας κάνουμε με υπευθυνότητα την αυτοκριτική μας. Ας κατανοήσουμε επιτέλους που, πως και πότε κάναμε τις δικές μας προσωπικές εκπτώσεις σε αξίες και ιδανικά για εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων, στρώνοντας έτσι το χαλί στους εθνομηδενιστές που έχοντας ασκηθεί στην υπομονή, βρίσκουν τώρα την ευκαιρία να προσπαθήσουν να παγιώσουν τη σιωπή της «δημοκρατίας» τους σε όσους έχουν αντίθετη άποψη. Η καραντίνα του κορωνοϊού θα έλεγα πως μας προσφέρει μια ευκαιρία να επανεξετάσουμε τη στάση μας απέναντι στη ζωή.

Όσο για όλους αυτούς που τρόμαξαν με τη θέα της Παναγίας και των Ενόπλων Δυνάμεων ας προσέξουν τα εξής: Για να μπορείτε να ζείτε κι εσείς εδώ μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες κάποιοι καθημερινά φλερτάρουν με το θάνατο (πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας κι όχι μόνο αυτοί). Όταν πάλι στη Βουλή, απεικονίστηκε η πολυχρωματική αποτύπωση της διαφορετικότητας (LOATKI και λοιπές σεξουαλικές διαστροφές) αυτό για εσάς βέβαια ήταν πρόοδος κι εκδημοκρατισμός. Η θέληση σας να φθάσετε την πατρίδα στο σημείο μηδέν χωρίς σύνορα, εκμηδενίζοντας ιστορία, αξίες και ιδανικά ακόμη κι αν τα καταφέρετε (εύχομαι να μην συμβεί) εσάς θα βγάλει περισσότερο χαμένους. Γιατί σαν χαθούν τα πάντα, εσείς δεν θα έχετε τι άλλο να καταστρέψετε κι εκτός από το ψυχικό σας αδιέξοδο το μόνο που θα μείνει να καταστρέψετε είναι τους ίδιους σας τους εαυτούς ως ανθρώπινες οντότητες. Αν θέλετε πραγματικά να ζήσετε μ’ άλλες συνήθειες γιατί δεν πάτε να ζήσετε σε χώρες μ’ άλλο θρήσκευμα κι άλλες πολυπολιτισμικές δομές; Η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση (που αρκετοί από εσάς νοσταλγείτε) είχε ανοικτά σύνορα που τόσο επιθυμείτε τώρα για την Ελλάδα ή οι πολίτες της γνώριζαν τον υπόλοιπο κόσμο τότε μόνο από καρτ-ποστάλ; Όσο αφορά την εχθρική σας διάθεση απέναντι στην πίστη και ειδικότερα απέναντι στην Παναγία μας ας μου αποδείξει  κάποιος τι κακό του έκανε η πίστη. Μην μας διαφεύγει ότι τα πιο όμορφα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή είναι όσα δεν πληρώνονται με χρήμα, και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η αγάπη κι ο Χριστός είναι πρώτα απ’ όλα αγάπη. Ας υπερασπίσουμε λοιπόν την αγάπη δηλαδή τους εαυτούς μας και την κοινωνία μας αν θέλουμε να ζήσουμε πιο ανθρώπινα, πιο ελεύθερα, πιο καλύτερα. 

Ο  Επίκαιρος