Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: «Η κυβέρνηση ενίσχυσε τη Λακωνία με 51 εκ. ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας»

Νεοκλής Κρητικός: «Η κυβέρνηση ενίσχυσε τη Λακωνία με 51 εκ. ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας»

Spartorama 18/12/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική Υγεία
Νεοκλής Κρητικός: «Η κυβέρνηση ενίσχυσε τη Λακωνία με 51 εκ. ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας»
Αποζημιώνει απευθείας τους εργαζόμενους που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας και ενισχύει εκείνες τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις απασχόλησης
Οδός Εμπόρων

Η κυβέρνηση αποδεικνύει με πρακτικό τρόπο, πως έχει σταθεί, και βέβαια θα συνεχίσει, στο πλευρό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και στην αγορά

Η υγειονομική κρίση και η αντιμετώπισή της, μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός, απαιτεί δύσκολες αποφάσεις, που περιορίζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, άρα και τα έσοδα τους.

Προκειμένου να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας, αποζημιώνει απευθείας τους εργαζόμενους που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας και ενισχύει εκείνες τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις απασχόλησης.

  • Απευθείας στήριξη σε εργαζόμενους. Τα στοιχεία αφορούν τα ποσά που έχουν δοθεί για την απευθείας στήριξη των εργαζομένων μέχρι τις 10/12/2020 (αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, καταβολή Δώρου Πάσχα, ειδική αποζημίωση των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό, Πρόγραμμα «Συν-εργασία ».
  • Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού σε Επιχειρήσεις.
  • Επιστρεπτέα προκαταβολή Περιλαμβάνει τα ποσά που καταβλήθηκαν και στις 4 φάσεις μέχρι τις 3/12/2020.
  • ΤΕΠΙΧ ΙΙ & Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων CΟV1D-19: Τα στοιχεία αφορούν τα ποσά χορήγησης δανείων που έχουν εκταμιευθεί για τη χρηματοδότηση, με ευνοϊκούς όρους, για κεφάλαιο κίνησης και επενδυτικά σχέδια.

Για τις παραπάνω τέσσερις  περιπτώσεις το σύνολο των αποζημιώσεων ανέρχεται στα 51 εκ ευρώ τα οποία δόθηκαν σε εργαζομένους και επιχειρήσεις της Λακωνίας.

Συνεχίζουμε!

 

Νεοκλής Δ. Κρητικός
Βουλευτής Λακωνίας
Νέα Δημοκρατία


Οδός Εμπόρων