Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/55063/

Spartorama - Print | Στη Ροή των Εξελίξεων

Στη Ροή των Εξελίξεων

Στη Ροή των Εξελίξεων
«Είναι το άλλο μείγμα πολιτικής που έλεγε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης…»
Οδός Εμπόρων

Η θλιβερή επέτειος των γεγονότων των Ιμίων φέτος συνοδεύθηκε από την παντελή απουσία οποιουδήποτε κυβερνητικού παράγοντα στον τόπο που έγινε ο υγρός τάφος για τα 3 παλληκάρια μας. Οι τούρκοι που δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη πανηγύρισαν δεόντως το γεγονός. Ευτυχώς απ’ ότι μάθαμε ένας καπετάνιος έριξε ένα στεφάνι στον τόπο της θυσίας αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Κατά τα άλλα διαπραγματευόμαστε με την Τουρκία τις διαφορές μας υπό  τη σκέπη και την επιδιαιτησία της «δίκαιης» ευρωπαϊκής ένωσης δηλαδή της απόλυτα φιλότουρκης  Γερμανίας. Εμείς είμαστε ήσυχοι βέβαια γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στους ευρωπαίους «φίλους» μας. Κι ας πουλάνε ταυτόχρονα όπλα στην Τουρκία. Είναι το άλλο μείγμα πολιτικής που έλεγε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης…

Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή η επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδος με αφορμή τις ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις θα γίνει την 25 Μαρτίου. Σημειώστε το. Ακριβώς 200 χρόνια μετά την έναρξη της μεγαλύτερης εθνεγερσίας που γνώρισε ο κόσμος. Όσοι πιστοί στην ευρωπαϊκή ένωση και στην δήθεν καλοπροαίρετη Τουρκία προσέλθετε. Να δούμε τι μεγέθους ευρωπαϊκή σφαλιάρα και προσβολή θα φάμε τότε …Είναι το άλλο μείγμα πολιτικής που έλεγε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης…

Ευτυχώς ο Θεός που σκανδαλωδώς μας αγαπάει και μας υπερασπίζεται (γιατί μεταξύ μας εμείς με τις πράξεις μας κοντεύουμε να πιάσουμε πάτο) στέλνει και κάποιους ανθρώπους που φροντίζουν να εξοπλιστεί η πατρίδα μας και να αποκτήσει κάποια στρατηγικής σημασίας πλεονεκτήματα έναντι των τούρκων.

Ο αφελληνισμός της δήθεν ελληνικής παιδείας εν τω μεταξύ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα σχολικά βιβλία ξαναγράφονται διαγράφοντας τις θυσίες των μακεδονομάχων προγόνων μας. Είναι το άλλο μείγμα πολιτικής που έλεγε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης …Θα μου πείτε τώρα την ώρα του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία μας ο κ. Μητσοτάκης ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από χαλαρές προσωπικές στιγμές στα Τρίκαλα της ορεινής Κορινθίας αν δεν με απατά η μνήμη μου. Δηλαδή τι να περιμένει κανείς τώρα. Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Μητσοτάκης - Τσίπρας . Δυο όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος. Οι αποφάσεις της διακυβέρνησης του ενός είναι η χαρά του άλλου με ολίγες εξαιρέσεις για να έχουν και λίγες αιτίες να διαφωνούν από τα έδρανα της Βουλής.

Σκέπτομαι πως αν υπάρχει ένας λόγος που δεν αποφασίζει ο Θεός να αναστήσει ανθρώπους σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Παύλο Μελά (που τόσο τους έχουμε ανάγκη) είναι διότι το πρώτο πράγμα που θα έκαναν είναι να μας περάσουν όλους από το μαχαίρι για την κατάντια που έχουμε φέρει την πατρίδα μας. Γιατί ευθύνη άλλος πολύ κι άλλος λίγο ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. Γιατί στηρίξαμε ή ανεχθήκαμε ανθρώπους που προσπαθούν να εκμηδενίσουν το ιστορικό μας γίγνεσθαι. Ανθρώπους που προσπαθούν να πετάξουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας θυσίες κι αίματα των προγόνων μας. Ανθρώπους που προσπαθούν να μας πείσουν πως σήμερα ένας είναι μόνο ο εχθρός. Είναι ο κορονοϊός. Έχουν κάνει την πατρίδα μας «ελβετικό τυρί». Χώρα γεμάτη με πληγές από χίλια δυο προβλήματα.

Η ελληνική πολιτεία βέβαια που «σέβεται» την ιστορική μνήμη έσπευσε να ορίσει επιτροπή για την οργάνωση εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Η επικεφαλής της επιτροπής κα Γιάννα Αγγελοπούλου με ιδιαίτερη έμφαση μεταξύ άλλων έχει ανακοινώσει διοργάνωση πολυθεματικών φόρουμ! Με όλο το σεβασμό στα μέλη της επιτροπής δεν έχουμε ανάγκη από κανένα φόρουμ. Έχουμε όμως ανάγκη να δημιουργήσουμε ελληνικές καρδιές φλεγόμενες από αγάπη για Χριστό και πατρίδα, εμβαπτισμένες στα νάματα της ορθοδόξου πίστεως. Να δημιουργήσουμε θέληση για δίψα και συμμετοχή  στο κέρασμα του αθάνατου κρασιού του ’21 που μας προσφέρει η παλιγγενεσία των προγόνων μας, όπως πολύ σοφά προέτρεπε τους ήρωες του ’40 να γευθούν ο μεγάλος Κωστής Παλαμάς. Αυτά όμως όπως φαίνεται είναι ασήμαντες λεπτομέρειες για την κα Αγγελοπούλου και τους συνεργάτες της… Ας μην ξεχνούν όμως όλοι αυτοί πως η ιστορία ούτε σβήνεται ούτε παραχαράσσεται. Το πιο ανεξίτηλο μελάνι είναι το αίμα που ποτίζει το χώμα της πατρίδας στο βωμό της ελευθερίας.

Έλληνες θαρσείτε! Ό,τι κι αν γίνει κανένας δεν μπορεί ν’ ανατρέψει το πεπρωμένο μας. Περάσαμε πολλά δεινά και θα ‘ρθουν κι άλλα όπως φαίνεται. Με πίστη στο Χριστό κι αγάπη στην πατρίδα δηλαδή αγάπη μεταξύ μας (γιατί πατρίδα είμαστε όλοι εμείς) θα βαδίσουμε το δρόμο της δοκιμασίας μα και της τελικής δικαίωσης. Μην ξεχνάμε ότι Ανάσταση χωρίς να προηγηθεί Μεγάλη Εβδομάδα δεν υπάρχει.

Υ.Γ. Σήμερα κατά την ορθόδοξη λογική και προσέγγιση που είναι η εορτή της Υπαπαντής είναι η γιορτή της μητέρας. Χρόνια πολλά σ’ όλες τις ελληνίδες μάνες. Μεγάλη η ευθύνη σας, και η αποστολή σας. Να είστε όλες καλά με τη ευχή της Παναγίας μας.

 

Ένας  Σκεπτόμενος Πολίτης