Vekrakos
Spartorama | Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης: «ΠΕΙΡΑ-σμοί», το θέμα της επόμενης «Πνευματικής Διαδικτυακής Συζήτησης»

Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης: «ΠΕΙΡΑ-σμοί», το θέμα της επόμενης «Πνευματικής Διαδικτυακής Συζήτησης»

Spartorama 06/02/2021 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία
Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης: «ΠΕΙΡΑ-σμοί», το θέμα της επόμενης «Πνευματικής Διαδικτυακής Συζήτησης»
Εποικοδομητική η ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης
Οδός Εμπόρων

Οι «Πνευματικές Διαδικτυακές Συζητήσεις» της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, δίνουν μια άλλη διάσταση στη χρήση του Διαδικτύου μέσα από τα ψυχωφέλιμα λόγια των ομιλητών.

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, στις 7:00 μ.μ.στο πλαίσιο των ομιλιών με γενικό θέμα «αληθεύοντες εν αγάπη», ομιλητής θα είναι ο Πανοσ. Αρχιμ. Γρηγόριος Βαλτογιάννης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, που έχει τίτλο «ΠΕΙΡΑ-σμοί», θα αναλυθεί η ευαγγελική περικοπή σχετικά με τους τρεις πειρασμούς του Κυρίου μας στην έρημο. Θα εξεταστούν, επίσης, ερωτήματα όπως: Τι είναι Πειρασμός και τι είναι Πάθος; Ποια είναι η σημασία των πειρασμών και των δοκιμασιών στην πνευματική ζωή; Όλοι οι πειρασμοί προέρχονται από τον Διάβολο;

Για συμμετοχή στην συζήτηση, που γίνεται μέσω της πλατφόρμας ZOOM, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση kyklosimspartis@outlook.com ή να καλέσουν στο τηλ. 6947965170.


Η συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης την Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Κατόπιν πρόσκλησης του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 απεύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής στις «Πνευματικές Διαδικτυακές Συζητήσεις», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες».

Τον ομιλούντα Μητροπολίτη καλωσόρισε ο συντονιστής των συζητήσεων Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης, ευχαρίστησε αρχικά τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, για την πρόσκληση και την παραχώρηση του διαδικτυακού βήματος επισημαίνοντας παράλληλα ένα ρητό του Αποστόλου Παύλου: «Τοις αγαπώσιν τον Θεόν, πάντα συνεργεί εις έργον αγαθόν».

Ακολούθως εισήλθε στη κύρια ομιλία του καταθέτοντας κάποια ρητορικά ερωτήματα στην αγάπη των συμμετεχόντων, όπως: «Τι είναι ο Θεός;» και «Πως προσεγγίζουμε το κόσμο και τι είναι ο άνθρωπος;».  Στη συνέχεια, παρέθεσε στοιχεία από τους βίους των Τριών Ιεραρχών, αναφέροντας τα έργα και την  προσφορά τους, ενώ επεξήγησε και τους τίτλους που τους έδωσε η Εκκλησία μας: Μέγας, Θεολόγος και Χρυσόστομος.

Μετά το πέρας της ομιλίας, δέχθηκε ερωτήσεις τις οποίες απάντησε εύστοχα και θεολογικά. Ολοκληρώνοντας την διαδικτυακή παρουσία του, ευχαρίστησε ξανά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο και απηύθυνε πατρικές ευχές προς τους συμμετέχοντες.


immspartis.gr



  



Οδός Εμπόρων