Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/55214/

Spartorama - Print | «Ξηλώθηκε» το περίπτερο στην πλατεία της Σπάρτης, κατεδαφίζοντας μαζί του συνήθειες δεκαετιών

«Ξηλώθηκε» το περίπτερο στην πλατεία της Σπάρτης, κατεδαφίζοντας μαζί του συνήθειες δεκαετιών

«Ξηλώθηκε» το περίπτερο στην πλατεία της Σπάρτης, κατεδαφίζοντας μαζί του συνήθειες δεκαετιών
«Μια τέτοια εξέλιξη «καταστροφής» του παρελθόντος, μόνο νοσταλγία και μακρινές αναμνήσεις μπορεί να πυροδοτήσει σ΄αυτούς που επί δεκαετίες ψώνιζαν τα «ψιλικά» τους, από αυτό το, κεντρικότερο ίσως, περίπτερο της πόλη μας»
Οδός Εμπόρων

Την Τετάρτη το πρωί, 24/2/2021, ο Δήμος Σπάρτης προχώρησε στην κατάργηση του περιπτέρου στην συμβολή των οδών Λυκούργου και Νέας Υόρκης, όπου και βρισκόταν επί δεκαετίες.

Πρόκειται περί εφαρμογής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφάσισε την «απομάκρυνση» του εν λόγω περιπτέρου, το οποίο ως επιχείρηση «κατέβασε τα ρολά» εδώ και λίγους μήνες, επειδή εμπόδιζε την πρόσβαση των πεζών προς τη πλατεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό συμβούλιο, πολλές ήταν οι φωνές που μίλαγαν για μετακίνηση και όχι για οριστική κατάργηση της κατασκευής.

Πολλοί είναι αυτοί που προτείνουν τα υπάρχοντα περίπτερα να μην καταστρέφονται αλλά, αφού ανακαινισθούν, να χρησιμοποιούνται από τον Δήμο ως κιόσκια, πληροφόρησης των τουριστών, ή εξυπηρέτησης των πολιτών (βλέπε και εδώ).

Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια εξέλιξη «καταστροφής» του παρελθόντος, μόνο νοσταλγία και μακρινές αναμνήσεις μπορεί να πυροδοτήσει σ΄αυτούς που επί δεκαετίες ψώνιζαν τα «ψιλικά» τους, από αυτό το, κεντρικότερο ίσως, περίπτερο της πόλη μας. Στενά συνδεδεμένο με τις γειτονικές θρυλικές επιχειρήσεις που έγραψαν ιστορία «Σεβίλλη» και “Bebe Rose”, οι παρακάτω εικόνες μόνον νοσταλγικούς αναστεναγμούς για τις παλιές καλές εποχές, προκαλούν στους Σπαρτιάτες.