Vekrakos
Spartorama | Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη κ. Π. Νίκα η σύμβαση για την στερέωση του κάστρου της Μονεμβασιάς

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη κ. Π. Νίκα η σύμβαση για την στερέωση του κάστρου της Μονεμβασιάς - video

Spartorama 05/03/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη κ. Π. Νίκα η σύμβαση για την στερέωση του κάστρου της Μονεμβασιάς
Το έργο, δήλωσε ο περιφερειάρχης, είναι εξαιρετικά σύνθετο και θα απαιτηθεί ακόμα και η χρήση ελικοπτέρου σε ορισμένες φάσεις.
Οδός Εμπόρων

Προγραμματική σύμβαση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την στερέωση  των βραχωδών πρανών στο κάστρο της Μονεμβασίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, την Τετάρτη 3 Μαρτίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη. 

Υπενθυμίζεται ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην σταθεροποίηση των βραχωδών πρανών του κάστρου και συγκεκριμένα, «καθαιρέσεις επισφαλών τεμαχίων, κατασκευές λιθοδομών, αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμαχίων, τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος πάνω στο πρανές και σε θέσεις όπου η βραχομάζα είναι έντονα κερματισμένη και χαλαρωμένη, σε θέσεις που εμφανίζονται επικρεμάμενοι βράχοι πάνω σε κατοικίες καθώς και η κατασκευή και τοποθέτηση βραχοπαγίδων». 

Το έργο, δήλωσε ο περιφερειάρχης, είναι εξαιρετικά σύνθετο και θα απαιτηθεί ακόμα και η χρήση ελικοπτέρου σε ορισμένες φάσεις. 

Επιπλέον, ερωτώμενος ο Π. Νίκας σχετικά δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλει στην αγορά του σπιτιού του Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά και τη μετατροπή του σε μουσείο, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του δήμου.


Οδός Εμπόρων