Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/55310/

Spartorama - Print | Στ. Αραχωβίτης: «Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή της επιστολής του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης»

Στ. Αραχωβίτης: «Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή της επιστολής του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης»

Στ. Αραχωβίτης: «Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή της επιστολής του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης»
Για ένταξη στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων του Πρωτοδικείου Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Με αφορμή σχετική επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, που ζητά άμεσα πλέον, την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων και στο Πρωτοδικείο της πόλης, όπως άλλωστε ισχύει και σε πολλά άλλα πρωτοδικεία της χώρας, καθώς και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Στ. Αραχωβίτης, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου.

Μολονότι το  ζήτημα με την κατάσταση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Λακωνίας και της τραγικής υποστελέχωσής τους έχει αναδειχθεί πλείστες όσες φορές, η πρόσφατη επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης ξαναφέρνει στην επικαιρότητα  την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και προχωρά σε κατάθεση προτάσεων.

Δεδομένης και της ιδιαίτερης διασποράς του ιού στην Σπάρτη, η ανάγκη αυτή καθίσταται πλεον κάτι παραπάνω από επιτακτική.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:


«Αθήνα, 8 Μαρτίου 2021

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα: «Αίτημα Του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων και στο Πρωτοδικείο της Σπάρτης» 

Οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Νομού Λακωνίας βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση δεδομένης της τραγικής υποστελέχωσης τους. Το γεγονός αυτό έχει αναδειχθεί πολλές φορές και είναι πλέον επιτακτική η εξεύρεση λύσεων αλλά κυρίως η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Η δε πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 και η ιδιαίτερη διασπορά στην Σπάρτη, συντείνει επιπλέον στην άμεση ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων και στο Πρωτοδικείο της Σπάρτης, όπως άλλωστε έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε άλλα πρωτοδικεία στην Ελλάδα και δη με μικρότερο διαπιστούμενο πρόβλημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Επισυνάπτεται επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης που αναδεικνύει το ζήτημα και θέτει το θέμα της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων και στο Πρωτοδικείο της Σπάρτης.

Παρακαλούμε όπως λάβετε γνώση και θέση επί της επιστολής του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης και προχωρήσετε στην εφαρμογή του προγράμματος και στο Πρωτοδικείο Σπάρτης.

 

Ο αναφέρων Βουλευτής
Αραχωβίτης Σταύρος»