Vekrakos
Spartorama | Δήλωση Θανάση Δαβάκη: «Αρεόπολη 17 Μαρτίου 1821, 200 χρόνια μετά...!»

Δήλωση Θανάση Δαβάκη: «Αρεόπολη 17 Μαρτίου 1821, 200 χρόνια μετά...!»

Spartorama 17/03/2021 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Ιστορία Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Δήλωση Θανάση Δαβάκη: «Αρεόπολη 17 Μαρτίου 1821, 200 χρόνια μετά...!»
Το «Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», το «Νίκη ή Θάνατος» και το «Ελευθερία ή Θάνατος» είναι οι τρεις φράσεις - σύμβολα, κάτω από τα οποία πολέμησαν οι πρόγονοί μας για να μας παραδώσουν ελεύθερη Πατρίδα
Οδός Εμπόρων

Συμπληρώνονται σήμερα δύο αιώνες από τη 17η Μαρτίου 1821, όταν συνέβη στην Αρεόπολη της Μάνης αυτό από το οποίο ξεκίνησαν όλα: η Συνάθροιση των Μανιατών υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, στην οποία διακηρύχθηκε η απόφαση για έναν αγώνα κατά του τουρκικού ζυγού που θα σήμαινε «ή τη Νίκη ή τον Θάνατο».

Πέντε ημέρες μετά την Αρεόπολη, τα «Σπαρτιατικά Στρατεύματα» απελευθέρωσαν την Καλαμάτα και από εκεί ο Αρχιστράτηγός τους Πέτρος Μαυρομιχάλης, απέστειλε την περίφημη Διακήρυξη προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές.

Το «Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», το «Νίκη ή Θάνατος» και το «Ελευθερία ή Θάνατος» είναι οι τρεις φράσεις – σύμβολα, κάτω από τα οποία πολέμησαν οι πρόγονοί μας για να μας παραδώσουν ελεύθερη Πατρίδα.

Η πρόκληση για εμάς τους σημερινούς Έλληνες είναι ξεκάθαρη: να μοιάσουμε σε αυτούς στο φρόνημα και στη διάθεση προσφοράς και να αποτελέσει αυτή η επέτειος των 200 χρόνων ελευθερίας, ένα νέο ξεκίνημα για μια νέα Ελλάδα.

Με αυτοσυνειδησία, αξιοπρέπεια, ελευθερία, δημοκρατία και ίσες ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες.

Ζήτω η 17η Μαρτίου 1821!


Οδός Εμπόρων