Vekrakos
Spartorama | «Η επίδραση του Ελληνισμού στον παγκόσμιο Πολιτισμό», από τον Αριστείδη Μέλλο

«Η επίδραση του Ελληνισμού στον παγκόσμιο Πολιτισμό», από τον Αριστείδη Μέλλο

Spartorama 17/04/2021 Εκτύπωση Ιστορία Κοινωνία Πολιτική Πολιτισμός
«Η επίδραση του Ελληνισμού στον παγκόσμιο Πολιτισμό», από τον Αριστείδη Μέλλο
«Εμείς όλοι οι Συνέλληνες καλούμεθα να μελετήσουμε όλους αυτούς τους ταγούς του Πνεύματος, ξένους και έλληνες, και μέσα από βαθειά περισυλλογή να οδηγηθούμε σε δρόμους υπερβατικούς, που θα σημάνουν το εγερτήριο σάλπισμα της αφύπνισής μας»
Οδός Εμπόρων

Συνέλληνες,   

Η κρισιμότητα των στιγμών με κάνει να αισθάνομαι την ανάγκη, να επικοινωνήσω με όλους τους σκεπτόμενους ορθοφρονούντες πατριώτες και πατριώτισσες, καθώς και με τους καλόπιστους αντιφρονούντες διότι εφόσον μας συνδέει η αγάπη και η ανησυχία για το μέλλον της πατρίδος μας, οι δίαυλοι της επικοινωνίας μας πρέπει να είναι συνεχείς και ανοικτοί. Όλοι μας να κάνομε την επανάστασή μας και να απαλλαγούμε δια παντός από κάθε ιδεολογική εξάρτηση και δογματική αγκύλωση, διότι όλα αυτά είναι η αποτελεσματικότερη μορφή πνευματικής δουλείας, που εμποδίζει τους ανθρώπους να προσεγγίσουν τα πράγματα με αντικειμενικότητα και καθαρότητα.

Το φαινόμενο της Παγκοσμιοποίησης είναι επιτακτική ανάγκη να το αναλύσουμε σε βάθος δια τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει σε όλους τους τομείς και θεσμούς που νομοτελειακά θα τους αποδομήσει, υπονομεύσει και εξευτελίσει, με συνέπεια την εμπέδωση μιας στυγνής δουλείας με ισοπέδωση της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Εδώ προβάλλει εύλογο το Ερώτημα από κάποιους ανθρώπους καλών προθέσεων, αλλά επηρεασμένων από την ωμή προπαγάνδα των Νεοταξιτών. Τι να κάνομε εμείς αφού αυτοί είναι πανίσχυροι και έχουν την δυνατότητα να επιβάλλουν ότι θέλουν;

Η απάντηση είναι μια: Η μεγαλύτερη δύναμη στον πλανήτη είναι οι λαοί που κάποιοι απ’ αυτούς είναι αχθοφόροι σημαντικών πολιτισμών, που με πρωτοπόρο τον Ελληνισμό και το πνεύμα του έδωσαν νόημα σε αξίες όπως ανθρωπισμός, ελευθερία, Δημοκρατία, Επιστήμη κ.λπ.   Λοιπόν συνέλληνες είναι η ώρα να κάνομε με τις δράσεις μας πράξη το «Εν τη Ενώσει η Ισχύς». Το διεθνές και εγχώριο κατεστημένο στο βάθος είναι ανίσχυρο και τρέμει κυριολεκτικά την δύναμη των λαών και πνέει τα λοίσθια προβαίνοντες σε κάποιες απέλπιδες προσπάθειες ποδηγέτησής τους.

Αυτή την χρονική συγκυρία νομίζουν ότι είναι ισχυροί αφού διαθέτουν όλα τα υλικά μέσα επιβολής των απόψεών τους. Ένα όμως πρέπει να γνωρίζουν. Δεν μπορούν ποτέ να υποδουλώσουν το ΠΝΕΥΜΑ.   Έτσι νομοτελειακά αργά ή γρήγορα θα συντριβούν υπό το βάρος των ανομημάτων τους και από την δυναμική βούληση των Λαών που πρέπει να εκδηλωθεί δραστικά.

Μεγάλες ξένες Δυνάμεις όπως ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ στα πλαίσια του δικού τους Γεωπολιτικού παιγνιδιού με ωμότητα και βαρβαρότητα δια της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης επενέβησαν στα εσωτερικά πράγματα κρατών όπως ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΙΡΑΚ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΛΙΒΥΗ και εσχάτως ΣΥΡΙΑ, με άμεση συνέπεια να δυναμώσουν σκόπιμα το εξτρεμιστικό ΙΣΛΑΜ και με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν ασταμάτητες μεταναστευτικές ροές. Σχέδιό τους δι’ αυτού του τρόπου είναι σε βάθος χρόνου η Ισλαμοποίηση της Ευρώπης, δια της αντικατάστασης του πληθυσμού της, με μια νέα φυλή που θα προκύψει από την επιμειξία των λαών με τους Ευρωπαϊκούς. Θα διερωτηθείτε βεβαίως τι επιτυγχάνεται με αυτό. Οι βασικές στοχεύσεις αυτού του σχεδίου δια της υποκουλτούρας που θα επιφέρει αυτή η επιμειξία, είναι να προκύψει φθηνό εργατικό δυναμικό, που θα καταστεί εκμεταλλεύσιμη λεία των οικονομικών δυναστών.

Επίσης από την επιμειξία αυτή θα προκύψει μια μάζα ανθρώπων δίχως συνεκτική ταυτότητα, πολιτιστική, εθνική, θρησκευτική και έτσι εύκολα χειραγωγούμενη από την νέα πολιτική Ελίτ στο πνεύμα Καλλέργη. Λαοί δίχως ταυτότητα εξαφανίζονται.

Εμείς οι Έλληνες έχομε το θείο προνόμιο να είμαστε αχθοφόροι ενός μοναδικού Πολιτισμού, κατ’ ομολογίαν και ανάλυση με ατράνταχτα επιχειρήματα κυρίως ξένων ογκόλιθων πνευματικών ανθρώπων, και βεβαίως Ελλήνων μεγάλου και αναμφισβήτητου πνευματικού βεληνεκούς με γενική παραδοχή και αναγνώριση.

Οι New York Times τον Μάρτιου του 1975 μεταξύ άλλων έγραψαν: Για χιλιάδες χρόνια πολιτισμοί όπως των Περσών, των Ασσύριων, των Βαβυλωνίων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνουνταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες.

Οι Έλληνες όμως πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος. Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τον άνθρωπο.

Οι Αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος για τον εαυτόν του και για τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι μια ζωή, χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε. Με άλλα λόγια πρέπει να είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι αναλύοντες τα γεγονότα σε βάθος και έτσι με γνώση και έρευνα θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε την αλήθεια.

Δια να κατανοήσουμε κάποια πράγματα είναι σωστό να ορίσουμε τις έννοιες ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ.  Ελλάδα, Ελλαδισμός, είναι αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού που απέμεινε ελεύθερο, ξέχωρο και αυτοδύναμο, μέσα στα σύνορα γης, θάλασσας – αέρα που σχηματίζουν ένα ανεξάρτητο, αυτόνομο, παγκόσμια αναγνωρισμένο κράτος και αυτοδιοικούμενο.

Ελληνισμός, Ελληνικότητα, είναι ένας κόσμος. Δεν περιορίζεται σε τίποτα. Είναι πάνω απ’ όλα ένα πνεύμα, μια ιδέα, ένας πολιτισμός, που διαχέει όλη την οικουμένη και πιο συγκεκριμένα αυτό που ονομάζουμε Δυτικό κόσμο, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στην μακραίωνη πορεία του γνώρισε μακροχρόνιες και δυσβάστακτες δουλείες, που άλλοι λαοί δεν θα είχαν αντέξει και αυτό διότι, η πνευματική δύναμη που εκπέμπει είναι καταλυτική.

Είμαστε στο κομβικό σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων, καθότι η επελαύνουσα Παγκοσμιοποίηση δια της μεθόδους της λαθρομετανάστευσης, στα νησιά μας, και στον Έβρο, προσπαθούν να αποδομήσουν την Πατρίδα μας και να κάμψουν το ηθικό μας.

Τα στρατευμένα νιάτα μας καθώς και οι άνδρες των Σωμάτων ασφαλείας με τον λαό δίνουν ηρωική μάχη προασπίζοντας το Εθνικό μας έδαφος και κατ’ επέκταση τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.  

Έχομε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα πολιτιστικά μας παιδιά που είναι οι Ευρωπαίοι, πρέπει όμως και οι ίδιοι να κατανοήσουν την θυσία μας και να μας συμπαρασταθούν με πρακτικούς τρόπους.

Τελευταία ενέσκυψε και ο κορωνοϊός από κάποιες ατυχείς ή όχι συμπτώσεις που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και απειλεί την ανθρωπότητα. Έτσι η λήψη μέτρων είναι επιβεβλημένη και αναπόφευκτη προκειμένου να ανασχεθεί η ολική καταστροφή.

Εκ των πραγμάτων ο κορονοϊός με την ραγδαία εξάπλωσή τους εξελίσσεται σ’ ένα δομικό και αποτελεσματικό εργαλείο, στα χέρια των οραματιστών της Νέας Τάξης, για την υλοποίηση των στόχων της που κυρίαρχος είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση όπως πολλές φορές έχει διακηρύξει μέσω των απανταχού δουλικών εκπροσώπων της.

Οι συνέπειες μια τέτοιας απευκταίας εξέλιξης θα είναι τραγικές καθότι ιστορικά ΚΡΑΤΗ-ΕΘΝΗ που είναι οι πυλώνες διαχρονικών αρχών πολιτισμού θα ακρωτηριασθούν και θα ισοπεδωθούν, δια να μην αποτελούν ιστορικά πρότυπα αναφοράς που να αμφισβητούν την κυριαρχία των κατακτητών του πλανήτη. Με πρόσχημα ότι διακυβεύεται η παγκόσμια υγεία θα καταστρατηγηθούν τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, και η Δημοκρατία θα γνωρίσει πολλές προκλήσεις και διαρκείς υπονομεύσεις, από αδιαφανή κέντρα εξουσίας πρωτόγνωρα μέχρι τώρα. Σε επίρρωση όλων αυτών ας ανατρέξουμε στην προσφώνηση που σαφέστατα με κρυστάλλινη καθαρότητα περιγράφει τα ανωτέρω παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων της τότε Προέδρου της Ελληνικής Βουλής Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη, μάλιστα με γραπτό κείμενο προς τον νεοεκλεγέντα κατά το 2005 Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια. Κανείς από τους παρισταμένους δεν αντέδρασε στα λεγόμενα της Προέδρου της Βουλής μηδέ εξαιρουμένου και του νεοεκλεγέντος Προέδρου Παπούλια αποδεχόμενοι όλοι και σιωπηρά ότι οι εξελίξεις αυτές είναι δρομολογημένες. Επί πλέον με την πανθρησκεία που προωθούν θα μας ορίσουν και σε τι Θεό θα πιστεύουμε προσαρμοσμένου βεβαίως στις δικές τους επιδιώξεις της ποδηγέτησης της ανθρώπινης μάζας. Όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει Θεό στα δικά του μέτρα κι αυτός μπορεί μόνον να προκύψει, δια της θείας αποκαλύψεως όπως συνέβη με την έλευση του Ιησού Χριστού- Σωτήρα μας στη γη με τον γνωστό θαυμαστό τρόπο.

Όλοι θαυμάζομε επιστήμονες και ερευνητές που έχουν δοτό θείο χάρισμα και με τα επιτεύγματά τους έχουν ανεβάσει το επίπεδο της ανθρωπότητας σε δυσθεώρητα ύψη και την προσφορά τους αυτήν την αναγνωρίζουμε. Όμως θα πρέπει να μην γίνουν ποτέ αλαζόνες και να είναι συνετοί και υπηρέτες των πανανθρώπινων ιδανικών.

Επιβάλλεται να περιφρουρήσουν τις ανακαλύψεις τους και να μην τις διαρρέουν σε μωροφιλόδοξους πολιτικούς, που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα επιστημονικά τους επιτεύγματα δια να υποδουλώσουν την ανθρωπότητα. Σε κάθε περίπτωση να τους διέπει η επιστημονική δεοντολογία διότι κινδυνεύουν εάν ξεφύγουν από τις αρχές τους από ευεργέτες της ανθρωπότητας, να καταστούν τελικά οι νεκροθάφτες της. 

Ο Μέγας Αλέξανδρος κατά τον Ηλία Πριγκοζίν βρισκόταν πολύ μπροστά από την εποχή του. αυτό που ονειρεύτηκε ήταν μια οικουμενική, ενωμένη ανθρωπότητα. Μια ανθρωπότητα βασισμένη στις αρχές του Πολιτισμού, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Όλα αυτά είναι στον αντίποδα της σημερινής Παγκοσμιοποίησης που καλύτερα πρέπει να λέγεται Παγκοσμοίωση, διότι στο βάθος επιθυμεί μια ανθρωπότητα, ομοίων δίχως βούληση και προσωπικότητα και έτσι με αυτόν τον τρόπο, η διεθνής ελίτ θα διαιωνίζει την εξουσία της σε άβουλα όντα στο διηνεκές.

Για αυτό:


ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΡΑ! ΟΧΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ! Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ 


Ο Ούλριχ Βιλαμόβιτς είπε: Οι Έλληνες υπήρξαν πάντα φιλελεύθεροι και ελευθερωτές, ποτέ κατακτητές. Η ελληνική φυλή στέκεται υψηλότερα από κάθε άλλη διότι έχει το προνόμιο να είναι η μητέρα της Ελευθερίας και του Πολιτισμού.

Ο Περικλής Γιαννόπουλος (1869-1910) είπε: «Προορισμός του Έλληνος εις τον κόσμον αυτόν ήταν και θα είναι ο εξανθρωπισμός της Οικουμένης».

Λοιπόν αγαπητοί Συνέλληνες, είναι υποχρέωσή μας και ιερό καθήκον η ρήση του Περικλή Γιαννόπουλου να καθοδηγεί την σκέψη και την δράση μας.

Ο Γιόχαν Γκαίτε λέγει: Ότι είναι η καρδιά και ο νους για το ανθρώπινο σώμα, είναι η Ελλάς για την ανθρωπότητα. - Μένω εκστατικός μπροστά στο όραμα της ελληνικής αρχαιότητας.

Ο Φραγκίσκος Γκιζώ είπε:  Ο Έλληνας ακόμη και όταν έχανε, υποδούλωνε με το υπέροχο πνεύμα του και τον πολιτισμό του νικητή του.

Εδώ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το Βυζάντιο που μετατράπη σε Ελληνικό, δεχόμενο την πνευματική και πολιτιστική επίδραση του Ελληνισμού.

Ο Ίων Δραγούμης έγραψε: «Όταν ένας του Έθνους δεν θέλει να χαθεί το Γένος πως μπορεί το Γένος να χαθεί; Αφού εγώ δεν το θέλω, πως μπορεί να χαθεί το Έθνος μου!».

Ο καθένας από εμάς πρέπει να αισθάνεται ότι μπορεί να σώσει το Έθνος του και αυτό να το μεταδίδει και στους άλλους. Έτσι όλη αυτή η ανθρώπινη αλυσίδα διαποτισμένη με αξίες και ιδανικά θα σώσει την πατρίδα «Εν τη Ενώσει η Ισχύς».

Ο Φρίντριχ Ένγκελς έγραψε: Οι Αρχαίοι Έλληνες είναι ένας λαός, που τα πολύπλευρα χαρίσματά του και η δραστηριότητά του, του εξασφάλισαν μια τέτοια θέση στην Ιστορία της εξέλιξης της ανθρωπότητας, ώστε κανένας λαός να μην μπορεί να του την διεκδικήσει.

Ο Γεώργιος Θεοτοκάς έγραψε: Είναι ο νεοελληνισμός, όχι δόγμα, σύστημα, διδασκαλία, σχολή, νόμος απαράβατος, αλλά ίσια-ίσια ζωή, κίνηση, αντίφαση, αναζήτηση, ταξίδι, θάλασσα ανοιχτή.

Ο Κικέρων έγραψε: Τίποτε από την Ελλάδα, πιο ανθρώπινο, πιο θείο. Ο Έντγκαρ Κινέ έγραψε: Η απαρχή της Εθνικής ζωής των Ελλήνων αποδίδεται συχνά σε ευεργετική πρωτοβουλία των ξένων, ενώ η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες οφείλουν την απελευθέρωσή τους, στους εαυτούς τους. Αυτό που υπεστήριξε ο Ένγκαρ Κινέ είναι εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα. Να αγωνισθούμε μόνοι μας δια την σωτηρία της πατρίδος μας διότι εάν περιμένουμε βοήθεια αυτό μπορεί να καταστεί μοιραίο.

Στο Κοράνι αναφέρεται:

-Νικήθηκαν οι Έλληνες σε μια γη πολύ κοντινή. Αλλά αυτοί και μετά την ήττα τους σύντομα θα ξανανικήσουν με την βοήθεια του Θεού. Ποτέ ο Θεός δεν αθετεί μια υπόσχεσή του.

Ο Λόρδος Λοντότερν είπε: Οι Έλληνες πρέπει να γίνουν λαός μικρόψυχος, ως οι λαοί του Ινδουιστάν, δια να μην είναι επικίνδυνοι. (από την αγόρευσή του ως Υπουργού της Κυβερνήσεως Πάλμερστον στην Άνω Βουλή, 1866).

Εμείς όμως θα τον διαψεύσουμε διότι είμαστε γαλουχημένοι με ανώτερα ιδανικά και δι’ αυτό θα είμαστε επικίνδυνοι.

Ο Λουδοβίκος Α΄ έγραψε: Η Ελλάδα είναι πατρίδα θαυμαστών ηρώων, γεννήτρια των Μουσσών, μητέρα των τεχνών, ο θαυμαστός τόπος του κόσμου.

Ο Λουδοβίκος Μενάρ έγραψε: Υπάρχει Νέμεσις και οι ιστορικοί του Μέλλοντος θα βάλουν την νέα Ελλάδα πλάι της Αρχαίας!! 

Δια να γίνει όμως αυτό εμείς οι νεοέλληνες, το κύριο μέλημά να αποτελέσει η γνώση της αξίας του ελληνισμού και η μεταλαμπάδευσή του στις επερχόμενες γενεές.

Ο Γουλλιέλμος Μίλες έγραψε: Χωρίς την ελευθερία τι θα ’σουνα, ω Ελλάδα! Χωρίς εσένα, Ελλάδα, τι θα ’τανε ο κόσμος;

Ο Λόρδος Μπάυρον έγραψε: Οι Έλληνες δεν έχασαν ποτέ την ελπίδα τους. Εάν η Ελλάδα υποκύψει, θα θαφτώ και εγώ κάτω από τα ερείπιά της! Δεν θρηνώ που θα χάσω την ζωή μου. Για να τερματίσω την κουρασμένη ύπαρξή μου ήλθα στην Ελλάδα. Τον πλούτο μου, τις ικανότητές μου αφιέρωσα στην υπόθεσή της. Ναι, της προσφέρω και τη ζωή μου!!

Για όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες η θυσία του μεγάλου αυτού συνειδητοποιημένου Έλληνα Λόρδου Μπάυρον ας αποτελέσει σημείον αναφοράς, σεβασμού και αιώνιας ευγνωμοσύνης.

Ο Μαρσέλ Ντετιέν είπε: «Οι Έλληνες δεν μοιάζουν σε τίποτα με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου.  Γιατί όμως αυτοί; Διότι πρώτοι εκείνοι ανακάλυψαν την ελευθερία, την φιλοσοφία και την δημοκρατία και γεύτηκαν την πνευματική πολιτιστική ολοκλήρωση. (Σε ομιλία του στο Γαλλικό Ιστιτούτο Αθηνών, 5-6-2007).

Ο Πουγιάνα Άρθα Χουάν Χοσέ μεταξύ άλλων έγραψε: Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας που έγινε την 28η Σεπτεμβρίου το 480 π.Χ. πρέπει να θεωρηθεί η αληθινή γενέθλιος ημέρα του δυτικού πολιτισμού. Εάν διαθέτουμε πράγματι Ευρωπαϊκή συνείδηση, αυτές οι ημερομηνίες θα έπρεπε να θεωρούνται και να εορτάζονται ως οι πλέον αξιομνημόνευτες επέτειοι και της δικής μας Ιστορίας. Περιοδικό «Ηakon-Ιέραξ» του Μπιλμπάο, τ. 3/1994  «Ο τύμβος των Σαλαμινομάχων ευρίσκεται σε έκταση ιδιοκτησίας μεγάλης πολιτικής οικογενείας και είναι κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένος, σε πολλές περιπτώσεις τα ιερά οστά αυτών των ηρώων, είναι διασκορπισμένα στην θάλασσα, πράγμα που αναδεικνύει την αναλγησία, την αχαριστία και τον ανθελληνισμό αυτού του μορφώματος που το λέμε σύγχρονο Ελληνικό Κράτος.

Επιτέλους ας βρεθεί ένας Υπουργός Πολιτισμού να αναδείξει με διάφορες Πνευματικές συνάξεις και άλλες εκδηλώσεις με την παρουσία Ξένων και Ελλήνων διανοουμένων, την σημασία της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, στην εξέλιξη του ελληνικού και κατ’ επέκταση του Δυτικού Πολιτισμού. Να ανεγερθεί επιτέλους ένας μεγάλος ανδριάντας του Θεμιστοκλή που να κοσμεί το λιμάνι της Σαλαμίνας και να είναι ορατός από παντού.

 

Ο Γιάννης Ρίτσος μας τονώνει το Εθνικό φρόνημα, μας συγκινεί και δεν αφήνει την ελπίδα να ξεθωριάσει προβάλλοντας την διαχρονική και αστείρευτη δύναμη του Ελληνισμού.

Την ρωμιοσύνη μην την κλαις – εκεί που πάει να σκύψει με το σουγιά, στο κόκκαλο, με το λουρί στο σβέρκο νάτη, πετιέται από ξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου.

Ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε: «Κλείσε μέσα στην καρδιά σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδους μεγαλείο».

Η ελληνική γλώσσα αναφέρεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως η πλουσιότερη Γλώσσα του κόσμου με 5.000.000 λέξεις η αγγλική έχει μόνον 490.000 λέξεις (κατά το λεξικό Γουέμπστερ). Δυο Ισπανοί Ευρωβουλευτές, οι Χεριγκότια και Ικάθ, έκαμαν πρόταση για να αναγνωρισθεί η αρχαία Ελληνική ως ευρωπαϊκή διεθνής γλώσσα. Εδώ σημειώνω ότι, οι Έλληνες «ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» πλην του Νικήτα Κακλαμάνη, δεν εστήριξαν την πρωτοβουλία αυτή των ισπανών Ευρωβουλευτών με συνέπεια να αποτύχει η πρωτοβουλία τους. Οι συγκεκριμένοι «Έλληνες Ευρωβουλευτές» που δεν στήριξαν την άκρως τιμητική πρόταση των δυο ισπανών ευρωβουλευτών, πως πρέπει να χαρακτηρισθούν; Το αφήνω στην κρίση σας.

 

Ο Νίκος Γκάτσος γράφει:


Πολύ δεν θέλει ο Έλληνας

Να χάσει την λαλιά του

και να γίνει μισέλληνας

από την αμυαλιά του.


Αυτοί οι στίχοι χαρακτηρίζουν απόλυτα την στάση των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩ-ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ» στην υπόθεση της αναγνώρισης της Ελληνικής γλώσσης ως ευρωπαϊκής διεθνούς γλώσσης.

Ο Λιγκόρα Φραγκίσκος έγραψε: Έλληνες να είσθε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μην το παραμελείτε, αφού είναι από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό.

 

Δυστυχώς το σύγχρονο διαχρονικά Ελληνικό Κράτος δια του Υπουργείου Παιδείας κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδομήσει την γλώσσα μας σε πολλά επίπεδα όπως π.χ. την καθιέρωση του μονοτονικού συστήματος και την κατάργηση των πνευμάτων.

Επίσης ανατρέπει την γραμματική ως προς την ορθογραφία σε πολλές λέξεις και εισάγει ξένους όρους στην διατύπωση κάποιων νοημάτων που μπορούν να αποδοθούν πληρέστατα στην ελληνική γλώσσα. Έχομε και το άλλο θέμα που δεν πρέπει να το υποτιμούμε, σχετικά με τα ξενικά υποκοριστικά ονομάτων, κυρίως γυναικείων αλλά και ανδρικών που γι αυτό ευθυνόμαστε περισσότερο εμείς οι ίδιοι που δεν προστατεύουμε την γλώσσα μας. Η χρήση λατινικών χαρακτήρων στα ΜΜΕ πρέπει να αποφεύγονται.

 

Η Μαριάννα Μακ Ντόναλντ γράφει: Η Ελληνική γλώσσα, ως δομή πνευματική, είναι το υπόδειγμα με το οποίο δομήθηκαν ακριβώς και πιστά όλες οι Ευρωπαϊκές γλώσσες. Η γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής Πολιτιστικής Καλλιέργειας.

Ο Ιωάννης Ξενάκης μας λέγει: Η μουσικότητα της ελληνικής γλώσσης είναι εφάμιλλος της συμπαντικής.

Ο Ντε Ζακλίν Ρομιγύ τονίζει: Η Αρχαία Ελλάς μας προσφέρει μια γλώσσα, για την οποία θα πω ότι είναι οικουμενική. Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει ελληνικά, γιατί η ελληνική γλώσσα μας βοηθάει πάνω από όλα να καταλάβουμε την δικής μας γλώσσα.

Ο Απόστολος Αρβανιτόπουλος λέει: Το αλφάβητον επενόησαν και εφήρμοσαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Εδώρισαν δε αυτό εις άπασαν την ανθρωπότητα ως κοινόν κτήμα αυτής.

Ο Τάπλιν Όλιβερ έγραψε: Οι Έλληνες εδραίωσαν τον αλφαβητισμό στην καρδιά του Δυτικού Πολιτισμού. Είναι απολύτως ταιριαστό που η λέξη αλφάβητο φτιαγμένη από τα δυο πρώτα γράμματα, το άλφα και το βήτα είναι ελληνική.

Ο Χαλυτούν Ιμπν μας λέγει: Που είναι η γραμματεία των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, των Αιγυπτίων; Όλη η ανθρωπότητα έχει κληρονομήσει την γραμματεία των Ελλήνων μόνον.

Ο Γκαίτε είπε: Τα έπη του Ομήρου επιζούν δίπλα στην θρησκεία σαν Ευαγγέλιο.

Ο Ντιράν Ουίλ είπε: Τα λογοτεχνικά μας είδη είναι Ελληνικά, το λυρικό, η ωδή, το ειδύλλιο, το μυθιστόρημα, η πραγματεία, η προσφώνηση, η βιογραφία, η ιστορία και προπαντός το δράμα και όλες σχεδόν αυτές οι λέξεις είναι ελληνικές.

Ο Φραγκίσκος Ραμπελέ είπε: Είναι ντροπή να λέγονται παιδευμένοι όσοι δεν έχουν μελετήσει αρχαίους έλληνες.

Ο Ούλριχ Βιλαμόβιτς είπε: Το Ελληνικόν Έθνος έχει την ηγεμονία του πολιτισμού της ανθρωπότητας.

Ο Ζισκάρ ντ’ Εσταίν είπε: Όλοι είμαστε παιδιά του Ελληνικού Πολιτισμού και στην γλώσσα και στους μηχανισμούς σκέψης. (στον λόγο του κατά την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης της Ελλάδος στην ΕΟΚ, στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας το 1979.

Ο Νικολάι Λένιν είπε: Στον Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη οφείλουμε την δημιουργία της Λογικής σαν αυτοτελούς Επιστήμης. Στο έργο του ανακατεύοντας την αντικειμενική λογική με την υποκειμενική και παντού ξεχωρίζει η αντικειμενική.

Ο Καρλ Μαρξ είπε: Αναζητώντας την αλήθεια της ζωής καταλαβαίνουμε από πολύ νωρίς πως η αλήθεια αυτή μπορεί να λυθεί μόνον με την βοήθεια της Επιστήμης και οι ρίζες της επιστήμης ήταν συννυφασμένες με την φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων. Επίσης είπε: Η γοητεία που έχει για μας η τέχνη των Ελλήνων, προέρχεται από το ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί ξανά.

Ο Φρίντριχ Νίτσε είπε: Οι Έλληνες ανακάλυψαν τους κυριότερους τύπους του φιλοσοφικού πνεύματος εις τους οποίους όλες οι μεταγενέστερες γενεές δεν προσέθεσαν τίποτα το ουσιαστικό. Δεν γνώρισα κανέναν που να εμπνέει τόσο σεβασμό, όσο οι Έλληνες φιλόσοφοι.

Ο Γουλιέλμος Σούμπαρτ επισημαίνει: Ο Ελληνισμός σημαίνει την έξοδο των ελληνικών δυνάμεων στον πλατύ στίβο. Ελληνισμός είναι η ανάπτυξη του ελληνικού κόσμου και η μετατροπή του σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Ο Σερ Στίβεν Ράνσιμαν είπε: Ο ελληνικός πολιτισμός διέδωσε, μέσω του Βυζαντίου, το πολιτιστικό και ανθρωπιστικό μήνυμα, το ριζωμένο στην ορθοδοξία και την παράδοση του ελληνισμού.

 

Στο σημείο αυτό θα παρατηρήσω ότι η ορθοδοξία ήλθε να ενισχύσει και να εμπλουτίσει τον ελληνισμό και ύστερα από αντιπαλότητες, αντιπαραθέσεις, αμφισβητήσεις, κατέληξαν σ’ ένα ισορροπημένο γάμο που η απρόσκοπτη συμβίωσή τους αποτελεί, θεμελιακό παράγοντα αγωνιστικής αφετηρίας και προσδοκίας για έναν καλύτερο κόσμο που να βασίζεται σε ανεξίτηλες διαχρονικές αξίες.

 

Αγαπητοί Συνέλληνες,

Το πόνημα αυτό σκοπό έχει στο μέτρο των απειροελαχίστων δυνατοτήτων μου να εγείρει συνειδήσεις, να καταρρίψει τεχνητούς και ύποπτους μύθους, δια να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, ότι πρώτιστον καθήκον μας είναι η σωτηρία μας και δι’ αυτής με το άσβεστο φως του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας να προάγομε και να διασφαλίσουμε και να εμπλουτίσουμε τις ανθρώπινες αξίες.

Δυστυχώς και με συντριβή καρδίας το λέγω που είναι κοινή διαπίστωση, ότι όλες οι μεταπολιτευτικές κα όχι μόνον πολιτικές ηγεσίες δεν ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων και της εμπιστοσύνης του Ελληνικού Λαού, με συνέπεια να οδηγηθούμε στις δαγκάνες του Δ.Ν.Τ. και να αποτελέσουμε το θλιβερό πειραματόζωο της παγκοσμιοποίησης και να απειλείται, η πατρίδα μας με εθνικό ακρωτηριασμό.

Λοιπόν ήγκικεν η ώρα για υπέρβαση αποτινάσσοντες τα δεσμά της Πολιτικής φαυλότητας και εθελοδουλείας και να συμπορευθούμε όλοι μας, με τις αρχές του ελληνισμού που είναι η μόνη ζώσα ελπίδα επιβίωσής μας και φωτοδότης του παγκόσμιου πολιτισμού.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ο μεγάλος αυτός Έλληνας και αυθεντικός εκπρόσωπος του πολιτισμού μας στο διηνεκές, μας έδειξε το δρόμο του Εθνικού καθήκοντος και η υπέρβασή του αυτή χαρακτηρίζει πολύ μεγάλους άνδρες. Στέκομαι μόνον σε δυο περιπτώσεις κομβικές. Η πρώτη η στάση του στο Εθνικό δράμα του Σκοπιανού, που σεβόμενος τον εαυτό του πιστός στα νάματα του πολιτισμού μας, στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια να μην δοθεί το ιερό όνομα της Μακεδονίας στους γείνονες…. Δεύτερον η τελευταία δήλωσή του ότι η σκέψη του είναι στα παιδιά μας που υπερασπίζονται τα σύνορά μας, στον Έβρο, δείχνει το ανυπέρβλητο μεγαλείο του ανδρός. Η δήλωσή του αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με τοποθετήσεις κάποιων άλλων τουλάχιστον αφελών που θέλουν ανοιχτά σύνορα, ενώ οι Ευρωπαίοι έχουν κλείσει τα δικά τους με άμεσο αποτέλεσμα να γινόμαστε αποθήκη ψυχών.

Δυστυχώς δεχόμαστε εισβολή ανθρώπων που δεν ευθύνονται σε κάτι, αλλά τους χρησιμοποιούν η Τουρκία- ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση για δικούς τους Γεωπολιτικούς στόχους. Λοιπόν είναι μονόδρομος η αντίδρασή μας. Το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ανασύρεται από τα συρτάρια της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ως αδήριτη ανάγκη της Εθνικής μας επιβίωσης. Οι άνθρωποι του πνεύματος Ξένοι και Έλληνες συμπίπτουν σε μια κεφαλαιώδη διαπίστωση: Ότι τα πάντα κινούνται γύρω από τον Ελληνικό Πολιτισμό και αναγνωρίζουν την καθοριστική του συμβολή σε έννοιες όπως Ελευθερία, Δημοκρατία, Ισότητα, Ανθρωπισμός, Φιλοσοφία, Σκέψη, Ιδεολογία, Επιστήμη.

Εμείς όλοι οι Συνέλληνες καλούμεθα να μελετήσουμε όλους αυτούς τους ταγούς του Πνεύματος, ξένους και έλληνες, και μέσα από βαθειά περισυλλογή να οδηγηθούμε σε δρόμους υπερβατικούς, που θα σημάνουν το εγερτήριο σάλπισμα της αφύπνισής μας.

Μας έλαχε ο ιστορικός κλήρος να διαβούμε ομονοούντες όλοι οι πατριώτες και πατριώτισσες, τον δύσκολο δρόμο της εθνικής μας επιβίωσης, που σημαίνει θυσία, δάκρυα, αίμα, αλλά είμαι σίγουρος και επιβεβαίωσης της διαχρονικής δύναμης του ελληνισμού που στην μακραίωνα πορεία του, έχει πάντοτε τον τρόπο να αντιστέκεται και να ανανεώνεται.

«Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης»


ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

 

Μέλλος Αριστείδης
Συνταξιούχος Ανθυποπυραγός


Οδός Εμπόρων