Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: «Συνάντηση με το ΔΣ του ΤΟΕΒ Τρινάσου»

Νεοκλής Κρητικός: «Συνάντηση με το ΔΣ του ΤΟΕΒ Τρινάσου»

Spartorama 26/04/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Νεοκλής Κρητικός: «Συνάντηση με το ΔΣ του ΤΟΕΒ Τρινάσου»
Ο κ. Κρητικός ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο για τις πέντε επισκέψεις του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Οδός Εμπόρων

Συνάντηση με το διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Τρινάσου πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός και συγκεκριμένα με τους:

  • κ. Γιώργο Λαδά, πρόεδρο
  • κ. Γιάννη Γ. Τσιμπίδη, αντιπρόεδρο
  • κ. Κώστα Τζανετάκο, γραμματέα
  • κ. Γιάννη Π. Τσιμπίδη, ταμία
  • κ. Παναγιώτη Κούτουλα, μέλος

Στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα που προέκυψαν και ενδεχομένως προκύψουν κατά την τελική έγκριση της μελέτης. Μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν ορισμένα σημεία τα οποία είναι σημαντικά και χρήζουν σωστής διαχείρισης και από την Πολιτεία, από τον μελετητή και από κάθε εμπλεκόμενο άλλο φορέα.

Συγκεκριμένα τα παριστάμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανέφεραν:

  1. Για το θέμα της επάρκειας του νερού μετά την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου για το πότισμα των πτηνών και άλλων ζώων. Το νερό θα είναι επαρκές, καθώς ο Βασιλοπόταμος, ο Ευρώτας και οι παραπόταμοι δεν επηρεάζονται από το έργο του ΤΟΕΒ Τρινάσου. Υπάρχουν άλλα 240 χιλιόμετρα με αποστραγγιστικές τάφρους, οι οποίες έχουν μόνιμα νερό. Συνεπώς δε θα υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια νερού για το πότισμα της πανίδας.
  2. Για το θέμα των δασικών εκτάσεων, στον αναδασμό δεν υπήρχε στο έργο του Τρινάσου δασική έκταση. Η δασική έκταση περιλαμβάνεται στο βοηθητικό έργο της Στεφανιάς. Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου είναι να παραβλεφθεί από τη μελέτη το βοηθητικό έργο, και για να μην κολλήσει συνολικά το έργο.
  3. Για τη δυνατότητα τοποθέτησης φωτοβολταϊκών που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τον ΤΟΕΒ Τρινάσου στο αντλητικό του έργο με φθηνότερη και άφθονη ενέργεια χειμώνα καλοκαίρι.

Σχετικά με τις δικές του ενέργειες ο κ. Κρητικός ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο για τις πέντε επισκέψεις του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και για τη παράδοση φακέλου με το Ιστορικό της όλης υπόθεσης και στα δύο Υπουργεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει το έργο να μπει σε διαδικασία υλοποίησης, κι αυτό θα γίνει με την ολοκλήρωση της μελέτης και στη συνέχεια την ένταξή του στα προς δημοπράτηση έργα.








  



Οδός Εμπόρων