Vekrakos
Spartorama | Η Ηγουμένη Αβερκία και οι Αδελφές της Ιεράς Μονής Παντανάσσης Μυστρά, ευχαριστούν το Νοσοκομείο Σπάρτης

Η Ηγουμένη Αβερκία και οι Αδελφές της Ιεράς Μονής Παντανάσσης Μυστρά, ευχαριστούν το Νοσοκομείο Σπάρτης

Spartorama 05/05/2021 Εκτύπωση Άνθρωποι! Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία Υγεία
Η Ηγουμένη Αβερκία και οι Αδελφές της Ιεράς Μονής Παντανάσσης Μυστρά, ευχαριστούν το Νοσοκομείο Σπάρτης
Μετά την Νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο Σπάρτης στο εκεί Τμήμα του Κόβιντ
Οδός Εμπόρων

Ιερά Μονή Παντανάσσης Μυστρά

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Στην όλη διάρκεια της ζωής του ο άνθρωπος είναι αντιμέτωπος με διάφορα γεγονότα. Πότε ταξιδεύει σε ήρεμα, γαλήνια νερά, με απαλό αεράκι στα πανιά του  και πότε σκοτεινιάζει  ο ουρανός και του φαίνεται πως τα τεράστια κύματα μπροστά του θα τον βυθίσουν στα βάθη της θάλασσας …..

Είναι τότε που ο κόσμος συρρικνώνεται μέσα του, σαν μια μικρή κουκκίδα άμμου...

Φοβερή στιγμή   αυτή η  μεγαλειώδης  αβεβαιότητα μεταξύ του χθεσινού «Καλά», του σημερινού «Όχι Καλά» και του αυριανού «Τι;»….

Σταματάει ο Χρόνος – έρχεται η Αρρώστια…

Από εδώ και  στο εξής, λίγα μπορείς να κάνεις εσύ ο ίδιος. Ξαπλωμένος ώρες ατελείωτες στο κρεβάτι του πόνου, αφήνεις τον εαυτό σου στη φροντίδα των γιατρών και τα χέρια  σου στα τρυπήματα. Ο Πόνος γίνεται Φίλος και Αδελφός...

Η Αρρώστια σαν απρόσκλητη επισκέπτρια, βρίσκει χώρο μέσα σου, αδίστακτη  φωλιάζει στο οργανισμό σου, ενθρονίζεται σαν  αυτοκράτειρα...  Ύπουλα στερεώνει την εξουσία της και φοβίζει τους πάντες  με τη δύναμη της...

Και τότε γιατροί και  άνθρωποι αρχίζουν τη δική τους μάχη.

Η αίσθηση  ότι  ο Θεός σε κρατάει  από το  χέρι Του και η εμπιστοσύνη στους Γιατρούς σού δίνουν δύναμη να παλέψεις. Και δεν είναι αυτό μόνο. Σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή έρχεται η Παρηγοριά....

Μας την δίνουν  αγαπημένοι φίλοι, γνωστοί, μικροί, μεγάλοι, από κοντά, από μακριά, κάθε μέρα, κάθε στιγμή, με το καλό λόγο, με το ενδιαφέρον τους, με την έμπρακτη  αγάπη τους και κυρίως με την προσευχή, το τέλειο φάρμακο που έδωσε ο Θεός στους ανθρώπους....

Στην αρρώστια υπάρχουν Άνθρωποι που  πολεμάνε για σένα, δίνουν  σιωπηλές μάχες, και παίρνουν αποφάσεις  ζωής....

Αυτούς τους Ανθρώπους, τους αφανείς  πολεμιστές της μάχη του Covid-19 θέλουμε να ευχαριστήσουμε κι ας είναι φτωχά τα λόγια μπροστά στο έργο και στο λειτούργημά τους!

Όλοι οι  γιατροί, οι νοσηλευτές, οι νοσηλεύτριες και το λοιπό προσωπικό, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ στην κλινική της  Σπάρτης, είναι κρίκοι μιας αδιάσπαστης αλυσίδας, μέρη ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού μηχανισμού, που μόνο σκοπό έχει να νοιάζεται για τον Άνθρωπο.

Με θαυμαστή υπομονή και αυτοθυσία, με γνώση, ηρεμία και σιγουριά, αντιμετώπισαν με επιτυχία το πρόβλημα της ασθένειάς μας και συνεχίζουν  ακούραστα, κάθε μέρα, να δέχονται  όλα τα περιστατικά που έρχονται από κάθε σημείο της Λακωνίας.

Όλοι τους νέοι επιστήμονες, με γνώση, με  όρεξη για δουλειά και με  ανθρώπινη, ευγενική  συμπεριφορά, μας έδιναν κάθε στιγμή ελπίδα και δύναμη! 

Εμείς, οι  αδελφές της Ιεράς Μονής Παντανάσσης Μυστρά, είμαστε  απέραντα ευγνώμονες στους γιατρούς  μας, στην υπεύθυνη   Διευθύντρια κ. Παπαδόγιαννη, καθώς και  σε όλο το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Σπάρτης.

Με το δικό μας  «Χριστός Ανέστη»  τους ευχόμαστε να έχουν πάντα την υγεία τους, να τους φωτίζει ο Θεός ώστε να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις την ώρα που πρέπει  και να έχουν την δύναμη και το κουράγιο   να αντιμετωπίζουν  αποτελεσματικά τον ιό και να κερδίζουν τη μάχη εναντίον του.

Να περάσουν αυτές τις άγιες και ευλογημένες ημέρες με  τις οικογένειες τους και  τους αγαπημένους τους ανθρώπους με ειρήνη, αγάπη και ηρεμία.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, απ’ την καρδιά μας, ΟΛΟΥΣ εκείνους που συμπαραστάθηκαν καθημερινά με τον παρηγορητικό λόγο τους, τις προσευχές τους και με τις ανιδιοτελείς πράξεις τους τόσο σ’ εμάς  όσο και στο Μοναστήρι μας σ’ αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές 

Πάντα αναξίως θα ευχόμαστε για ΟΛΟΥΣ στις ταπεινές προσευχές μας να τους έχει η Παντάνασσα Δέσποινα  υπό την Σκέπη  και Προστασία Της.

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 

Μάιος 2021
Η Ηγουμένη και οι Μοναχές της Παντάνασσας του Μυστρά 


Οδός Εμπόρων